Site icon NewsIT

Δυτική Όχθη: Νεκρή Αμερικανίδα διαδηλώτρια από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι

06.09.2024 | 19:11
Δυτική Όχθη: Νεκρή Αμερικανίδα διαδηλώτρια από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι

Σφαίρα από πυρά του Ισραηλινού στρατού δέχτηκε στο κεφάκι η 26χρονη ακτιβίστρια από την Αμερική κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Δυτική Όχθη.

Η Aysenur Eygi συμμετείχε σε μια διαδήλωση κατά της επέκτασης εποικισμών του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν τραυματίστηκε από σφαίρα του Ισραηλινού στρατού. Σήμερα (06.09.2024), η ακτιβίστρια από τη Αμερική υπέκυψε στα τραύματά της, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι εξετάζει το δημοσίευμα, ενώ η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει προβεί προς το παρόν σε σχόλιο.

Ο Φουάντ Ναφάα, διοικητής του νοσοκομείου Ραφίντια στη Ναμπλούς, δήλωσε στο Reuters ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

«Προσπαθήσαμε να της κάνουμε ανάνηψη, αλλά δυστυχώς πέθανε», είπε.

Η άτυχη Aysenur Eygi είχε γεννηθεί στις 27 Ιουλίου 1998 στην Αττάλεια της Τουρκίας και τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ενώ είχε πολιτογραφηθεί και Αμερικανίδα.

Το WAFA μετέδωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας από ακτιβιστές στην Μπεϊτά, μια πόλη κοντά στην πόλη Ναμπλούς που έχει βιώσει επανειλημμένες επιθέσεις από εποίκους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version