Κόσμος

Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Έπεσε νεκρός από τα πυρά τους

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως Παλαιστίνιος επιτέθηκε εναντίον στρατιωτών στην Δυτική Όχθη, μαχαίρωσε έναν και έπεσε νεκρός από τα πυρά άλλων.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Χοουάρα και ήταν το τελευταίο μιας σειράς αιματηρών επεισοδίων στη Δυτική Όχθη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, όπου έκτοτε το Ισραήλ επιχειρεί και βομβαρδίζει ακατάπαυστα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των IDF, στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι. Σημειώνεται ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι στο περιστατικό σκοτώθηκε ένα αγόρι 16 ετών.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε μια ημέρα αφότου ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 16χρονο στη Ραμάλα και ένα 10χρονο αγοράκι στο χωριό Μπουρίν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Δυτική Όχθη.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, τουλάχιστον 358 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό και τους έποικους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Στο ίδιο διάστημα, 12 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κουρσκ με στρατιωτική στολή: «Όσοι συλληφθούν θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες και όχι ως αιχμάλωτοι πολέμου»
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στον Πούτιν πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες - Πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου μετά την ουκρανική εισβολή
Βλαντιμίρ Πούτιν