Κόσμος

Ε.Ε: Στο “τραπέζι” οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την Συρία

Το ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας μετά την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των Δυτικών στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, «θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε η γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.

«Προφανώς και βρίσκεται στο τραπέζι», απάντησε η Αμελί ντε Μονσαλέν σε ερώτηση για ενδεχόμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας. «Θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε.

«Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που προκαλεί σοκ σε αμάχους, στις ελεύθερες συριακές δυνάμεις και στη σταθερότητα στην περιοχή», υπογράμμισε η γαλλίδα υφυπουργός.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς θέλει να παγώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μετά την απόφασή του να μην παραδώσει άλλους Παλαιστίνιους κρατούμενους
Οι υπηρεσίες του Νετανιάχου ανακοίνωσαν πως αποφασίστηκε να αναβληθεί η απελευθέρωση των «τρομοκρατών» ωσότου εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων ομήρων εν ζωή
Η απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατούμενων στις 15 Φεβρουαρίου