Κόσμος

Έδωσαν το όνομα του Μπάρακ Ομπάμα σε σκουλήκι παράσιτο

Ένα νέο είδος παρασίτου, μια προνύμφη που προσβάλλει τις χελώνες στη Μαλαισία, βαφτίστηκε με το όνομα του... προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτό το νέο είδος, το Baracktrema obamaiπαρουσιάζεται λεπτομερώς στο τελευταίο τεύχος του εξειδικευμένου περιοδικού “Επιθεώρηση Παρασιτολογίας” που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Ο παρασιτολόγος που ανακάλυψε το σκουλήκι, ο καθηγητής Τόμας Πλατ, εξήγησε ότι αποφάσισε να του δώσει αυτό το ονομα όταν διαπίστωσε ότι η οικογένειά του και εκείνη του προέδρου Ομπάμα έχουν έναν κοινό πρόγονο. “Έχω δώσει σε πολλά είδη ονόματα ανθρώπων που θαυμάζω, όπως του πεθερού μου, του επιβλέποντα του διδακτορικού μου, διάφορων καλών φίλων, επιστημόνων ή και ερασιτεχνών ζωολόγων”, διευκρίνισε ο Πλατ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα από το Κολέγιο Σεντ Μέρι στην Ιντιάνα.

Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν αρνητική άποψη για τα παράσιτα και αυτό είναι απολύτως κατανοητό, συνέχισε ο Πλατ που θεωρείται αυθεντία στον τομέα του. Όμως οι επιστήμονες που τα μελετούν τα θεωρούν “συναρπαστικά και ανθεκτικά” πλάσματα, διαβεβαίωσε.

“Πρέπει να ξεπεράσουν απίστευτα εμπόδια για να επιβιώσουν, όπως να είναι ανθεκτικά απέναντι στο ανοσοποιητικό σύστημα των χελώνων τις οποίες μολύνουν, προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στην ενηλικίωση και να αναπαραχθούν”, τόνισε.

Το Baracktrema obamai έχει κάποια μακρινή συγγένεια –και πιθανόν κοινούς προγόνους– με το παράσιτο που ευθύνεται για τι σχιστοσωμίαση, μια βαριά λοίμωξη που κάθε χρόνο προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μελέτη της εξέλιξης αυτών των σκωλήκων μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της προέλευσής τους και να οδηγήσει ενδεχομένως στην ανακάλυψη κάποιας θεραπείας για τη σχιστοσωμίαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1