Κόσμος

ΕΕ: Για απάτη ερευνάται Ιταλίδα ευρωβουλευτής

Την κατάσχεση άνω των 170.000 ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην ευρωβουλευτή της ιταλικής Λέγκα Στεφανία Ζαμπέλι και τέσσερις από τους βοηθούς της, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. 

Οι τέσσερις βοηθοί «δεν πραγματοποίησαν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λειτουργία για την οποία προσλήφθηκαν, ή μόνο εν μέρει, και τεκμηρίωσαν παραπλανητικά τις δραστηριότητές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως (BPGE).

Οι βοηθοί της ιταλίδας ευρωβουλευτού εξαπάτησαν επίσης ως προς τα προσόντα τους «δηλώνοντας διπλώματα και επαγγελματικές δεξιότητες που δεν διαθέτουν», αναφέρει η BPGE.

Σε ό,τι αφορά την ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς, η οποία είναι στενής συγγενής τουλάχιστον ενός εκ των κατηγορούμενων βοηθών, θεωρείται ύποπτη ότι ωφελήθηκε προσωπικά από τα έσοδα των βοηθών της.

Η κατάσχεση 170.000 ευρώ (τραπεζικοί λογαριασμοί, πολυτελή αυτοκίνητα) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από την ιταλική οικονομική αστυνομία αντιστοιχεί στη ζημία όπως αυτή εκτιμήθηκε από την έρευνα.

Η Στεφανία Ζαμπέλι δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει την υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά