Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Έφτασε τη Γένοβα το Costa Concordia – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Έφτασε τη Γένοβα το Costa Concordia – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Δύο χρόνια θα διαρκέσει η διάλυση του κρουαζιερόπλοιου   Costa Concordia που τον Ιανουάριο του 2012 παρέσυρε στο θάνατο περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι την περασμένη Τετάρτη από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης.




Το πλοίο ‘εφτασε στον ειδικό βραχίονα του λιμανιού συνοδευόμενο από 8 ρυμουλκά. Εκεί θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να διαλυθεί. Στη διαδικασία θα πάρουν μέρος χιλιάδες εργάτες από όλη την Ιταλία.



Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν εκφράσει ανησυχίες λόγω του ανέμου στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιταλίας και ειδικότερα της περιφέρειας της Λιγουρίας. Παρά ταύτα, οι προγραμματισμένες διαδικασίες δεν υπέστησαν, τελικά, καμία ουσιαστική καθυστέρηση.

«Η αποστολή μας εξετελέσθη. Λυπάμαι μόνο για κάποιους κυρίους που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές μας και ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν τυχόν αποτυχία της όλης αυτής προσπάθειας», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.



«Η περίπτωση του Costa Concordia αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή σε ό,τι αφορά το τραγικό ναυάγιο το οποίο κόστισε την ζωή σε πέντε μέλη του πληρώματος και είκοσι επτά επιβάτες. Σήμερα, όμως, με την επιτυχή έκβαση της μεταφοράς του πλοίου από το Τζίλιο στην Γένοβα αντιπροσωπεύει και την θέληση της Ιταλίας να ορθώσει και πάλι το ανάστημά της», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι.

Πηγή ΦΩΤΟ ANSA/REUTERS

Διαβάστε

Το τελευταίο “ταξίδι” του Costa Concordia (ΦΩΤΟ)

Νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντο μέσα από το Costa Concordia

Μέσα στον σύγχρονο Τιτανικό: νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του Costa Concordia

Live η επιχείρηση ρυμούλκησης του Costa Concordia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε