Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

EgyptAir: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

EgyptAir: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

Το πλήρωμα και οι 56 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και δυο βρέφη. 66 άνθρωποι. 66 θύματα της νέας αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει τον κόσμο. Την ώρα που το θρίλερ με την εξαφάνιση της πτήσης MS804 της EgyptAir που απογειώθηκε από το Παρίσι για το Κάιρο συνεχίζεται, οι ελπίδες να υπάρξουν ζωντανοί, εξανεμίζονται.

Περισσότερο από 24 ώρες μετά την εξαφάνιση του Airbus της EgyptAir από τα ραντάρ, λίγο πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και οι πληροφορίες για τα πρόσωπα της τραγωδίας, αρχίζουν να έρχονται στο φως. Τα ονόματα των πιλότων και των μελών του πληρώματος, κάποιων από τους επιβάτες. Οι προσωπικές τους ιστορίες.

Το πλήρωμα

Κυβερνήτης του μοιραίου Airbus ήταν ο Mohamed Said Shoukair, σύμφωνα με πηγή κοντά στις έρευνες. Ζούσε στο Κάιρο και σύμφωνα με όσα ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook δούλευε στην EgyptAir από το 2004. Ήταν εμπειρότατος πιλότος. Είχε στο ενεργητικό του 6.275 ώρες πτήσεις, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus Α320, αεροπλάνο του ίδιου τύπου με αυτό που έκανε την πτήση Παρίσι – Κάιρο.

Συγκυβερνήτης ήταν ο Mohamed Mamdouh Ahmed Assem. Είχε 2.766 ώρες πτήσης. Κι εκείνος ζούσε στο Κάιρο. Από το απόγευμα της Πέμπτης, στη σελίδα του στο Facebook, άνθρωποι που τον γνώριζαν ανεβάζουν μηνύματα στη μνήμη του ενώ πολλοί φίλοι του έχουν αλλάξει τις φωτογραφίες προφίλ τους, βάζοντας δικές του φωτογραφίες.

Επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας ήταν ο Mirvat Zaharia Zaki Mohamed.

Οι επιβάτες

56 άνθρωποι επιβιβάστηκαν στο μοιραίο Airbus της EgyptAir για να ταξιδέψουν από το Παρίσι στο Κάιρο. Ανάμεσά τους ένα παιδί δυο ετών και δυο βρέφη. Οι εθνικότητες των επιβατών είναι: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 1 Κουβεϊτιανός, 2 Ιρακινοί, ένας πολίτης από το Τσαντ, δυο Καναδοί, ένας Βρετανός, ένας Αλγερινός, ένας Αυστραλός, ένας Βέλγος, ένας Πορτογάλος, ένας Σουδανός και ένας Σαουδάραβας.

Ο Abdulmohsen Al-Muteiri είναι ο Κουβεϊτιανός που βρισκόταν στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν καθηγητής οικονομικών και ταξίδευε στην Αίγυπτο για να πάρει μέρος σε ένα συνέδριο.

Ο Ahmed Helal, 40 ετών, ήταν διευθυντής της εταιρίας Procter & Gamble στην Αμιέν της Γαλλίας. Ταξίδευε στην Αίγυπτο για να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του. Οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως “ζεστό” άνθρωπο που ήταν πάντα χαμογελαστός και εξαιρετικός στη δουλειά του. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ΗΠΑ, δούλεψε στο Κάιρο και πριν από δυο χρόνια ανέλαβε διευθυντική θέση στη Γαλλία.

Ο Joao David e Silva ήταν ειδικός στις αναδυόμενες αγορές και δούλευε στην κατασκευαστική εταιρία Mota-Engil. Ο 62χρονος Πορτογάλος ήταν παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Εξαιτίας της δουλειάς του ζούσε στο Γιοχάνενσμπουργκ της Νότιας Αφρικής ενώ η οικογένειά του ζούσε στη Λισσαβώνα.

Ο Richard Osman είναι ο Βρετανός που βρισκόταν στη μοιραία πτήση MS804. Ήταν γεωλόγος και δούλευε σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στην Αίγυπτο, γι’ αυτό και ταξίδευσε συχνά. Ήταν πατέρας ενός δίχρονου κοριτσιού.

Με πληροφορίες από το CNN

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε