Κόσμος

Είπε… το ναι! Αποδέχεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν!

Ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε παραμείνει σιωπηλός μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου και χαρακτήρισε τη βράβευσή του «καταπληκτική, απίθανη», σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς», είπε στην Telegraph ο 75χρονος αμερικανός τραγουδoποιός. «Ποιός θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;»

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και στη διάρκειά της ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό».

Ο Ντίλαν δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του (που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.

Το Ίδρυμα Νόμπελ ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ντίλαν είπε αυτή την εβδομάδα στην Σάρα Ντάνιους, τη Μόνιμη Γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, πως αποδέχεται το βραβείο.

«Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Ίδρυμα Νόμπελ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μελάνια Τραμπ έχει γενέθλια και τα γιόρτασε «στον αέρα» με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Χρόνια πολλά Πρώτη Κυρία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίς από τη Ρώμη λίγο μετά την κηδεία του Πάπα για την κεράσει ένα ρομαντικό δείπνο στο Air Force One για τα 55α γενέθλιά της Μελάνια Τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αναχωρούν από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο