Site icon NewsIT

Εισβολή στην Ουκρανία – Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Η Δύση μας εγκατέλειψε στην τύχη μας

25.02.2022 | 01:56
Εισβολή στην Ουκρανία – Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Η Δύση μας εγκατέλειψε στην  τύχη μας

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy examines weapons as he attends tactical military exercises held by the country's armed forces at a training ground in the Rivne Region, Ukraine February 16, 2022. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η χώρα του έχει «αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια το περασμένο 24ωρο.

«Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο, την επομένη της εισβολής στη χώρα του από τη Ρωσία, που έπληξε εγκαταστάσεις κοντά στην πρωτεύουσα.

«Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Ο Ζελένσκι έκανε τον απολογισμό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 137 συμπολίτες του.

Χαρακτήρισε τους πεσόντες «ήρωες», ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 136 Ουκρανοί τραυματίστηκαν στις μάχες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version