Όλα ξεκίνησαν μέσα στο σαββατοκύριακο όταν η υπουργός Παιδείας έκανε μία γκάφα για μια σήραγγας που ενώνει τη Γενεύη της Ελβετίας με την κεντρική Ιταλία.
“Η Ιταλία συνέβαλε στην κατασκευή της σήραγγας μεταξύ του CERN και του εργαστηρίου Γκραν Σάσο όπου έγιναν τα πειράματα, χορηγώντας περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ” ανέφερε η Τζελμίνι σε ανακοίνωσή της για την ανακάλυψη υποατομικών σωματιδίων που ταξιδεύουν γρηγορότερα και από το φως. Το παράπτωμά της είναι ότι το CERN είναι στην Ελβετία και αν υπηρχε μία τέτοια σήραγγα που το ενώνει με το συγκεκριμένο εργαστήριο στην Ιταλία, θα είχε μήκος 730 χιλιόμετρα.
Ιστοσελίδες, εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα αναπαρήγαν αμέσως την είδηση και το αποκαλούμενο “Τουνελτζεμίνι” έγινε τροφή για δεκάδες σχόλια στο twitter και το facebook!
“Δεν βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ επειδή το φως δεν ταξιδεύει αρκετά γρήγορα”, “Το Τουνελτζελμίνι έχει και στάσεις, όπως το μετρό;”, έγραψαν οι χρήστες στο twitter.
Ένας άλλος χρήστης σχολίασε στο Facebook: “Με το Τουνελτζελμίνι θα είναι πιο εύκολο να πάμε στην Ελβετία για να καταθέσουμε τα χρήματά μας…..φοροδιαφυγή ταχύτερη κι από το φως!”
Η επίσημη απάντηση του υπουργείου ήταν ότι η Τζελμίνι αναφερόταν σε μία σήραγγα μήκους ενός χιλιομέτρου ενώ χαρακτήρισε “γελοία” και “αβάσιμα” τα σχόλια που ακολούθησαν μέσα στο σαββατοκύριακο.