Site icon NewsIT

Εκατοντάδες Ουκρανοί είπαν το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα και τις 3 κόρες της που σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Λβιβ

06.09.2024 | 20:45
Εκατοντάδες Ουκρανοί είπαν το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα και τις 3 κόρες της που σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Λβιβ

People attend a funeral procession for Yevhenia Bazylevych and her three daughters, killed during the Russian missile attack on September 4 as Yaroslav her husband, was the only survivor out of the entire family, amid Russia's attack on Ukraine, in Lviv, Ukraine September 6, 2024. REUTERS/Roman Baluk

Συνοδεία εκατοντάδων κατοίκων της πόλης Λβιβ στην Ουκρανία, οδηγήθηκαν σήμερα (06.09.2024) στην τελευταία τους κατοικία η μητέρα και οι τρεις κόρες της που σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο σύζυγος της 43χρονης Εβγκενία και πατέρας της 21χρονης Γιαρίνα, της 18χρονης Νταρίνα και της 7χρονης Εμιλία, ήταν ο μοναδικός από την οικογένεια που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ο άτυχος 48χρονος άνδρας, ο Γιαροσλάβ Μπασίλεβιτ όπου μέσα σε μια στιγμή είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται σήμερα έθαψε τις αγαπημένες του με δάκρυα στα μάτια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δεν σταμάτησε να κλαίει και να αγκαλιάζει τον κόσμο που περνούσε δίπλα από τα λευκά φέρετρα της οικογένειάς του.

Το πρόσωπό του ήταν γεμάτο με τραύματα και μώλωπες από τους βομβαρδισμούς.

Η οικογένεια από τη Λβιβ:Η χορωδία έπαιζε πένθιμα άσματα ενώ τα φέρετρα οδηγούνταν προς την εκκλησία. Πολλοί από το πλήθος κρατούσαν στα χέρια ηλιοτρόπια και μερικοί φορούσαν παραδοσιακά ουκρανικά πουκάμισα για να δείξουν την αντίδρασή τους στον πόλεμο που κάνει η Ρωσία.

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου τέτοιους ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι τόσο άδικο. Γιατί πρέπει να πεθάνει έτσι η λαμπρή οικογένειά τους; Για ποιο λόγο; Γιατί αυτοί;», είπε κλαίγοντας στενή φίλη της οικογένειας, κρατώντας χρυσάνθεμα στα χέρια.

Από τους βομβαρδισμούς στην πόλη της Ουκρανίας σκοτώθηκαν 7 άμαχοι και τραυματίστηκαν περισσότερα από 50 άτομα.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αν και ο στρατός της έχουν σκοτώσει χιλιάδες από την αρχή του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ρωσία πλήττει τακτικά στόχους σε όλη την Ουκρανία μακριά από τη γραμμή του μετώπου, λέγοντας ότι πλήττει την ικανότητα της Ουκρανίας να πολεμήσει, καταστρέφοντας τις υποδομές της.

Φωτογραφίες Reuters: Roman Baluk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version