Site icon NewsIT

Έκκληση Ζελένσκι για βοήθεια στην Ουκρανία: Χρειαζόμαστε και όχι υποσχέσεις

23.08.2024 | 21:54
Έκκληση Ζελένσκι για βοήθεια στην Ουκρανία: Χρειαζόμαστε και όχι υποσχέσεις

Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy poses before his address to the French National Assembly as part of his visit to France, in Paris, France, June 7, 2024. JULIEN DE ROSA/Pool via REUTERS

Νέα έκκληση για άμεση αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή, απηύθυνε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα όπλα και όχι υποσχέσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον πόλεμο με τη Ρωσία που μαίνεται πάνω από δυο χρόνια.

«Η έγκαιρη παράδοση είναι καθοριστικής σημασίας αυτήν τη στιγμή. Ορισμένα πακέτα (σ.σ. στρατιωτικής βοήθειας) έχουν ανακοινωθεί και υπερψηφιστεί, αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Ουκρανία.

Οι δυνάμεις στο μέτωπο πολεμούν με οβίδες και εξοπλισμό, όχι με λόγια όπως “αύριο” ή “σύντομα”», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι σημαντικό «η Ινδία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, να υποστηρίζει την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version