Site icon NewsIT

Και κλάαααμα ο Κάμερον για να πείσει τους Σκωτσέζους! – ΦΩΤΟ

16.09.2014 | 09:21
Και κλάαααμα ο Κάμερον για να πείσει τους Σκωτσέζους! – ΦΩΤΟ

Έκανε τα πάντα. Έσφιξε τα χείλη, βούρκωσε, άφησε ένα δάκρυ να κυλήσει στων ματιών την άκρη. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας χθες στο Αμπερντίν της Σκωτίας προσπαθώντας να αποτρέψει την απόσχιση.

Είπε και μεγάλες κουβέντες. Εκείνες που λένε τα ζευγάρια μεταξύ τους για να αποτρέψουν τον χωρισμό.

Είπε ότι η νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, που θα γίνει την Πέμπτη, θα σημάνει ένα «επώδυνο διαζύγιο» με σοβαρές συνέπειες.

«Αν η Σκωτία ψηφίσει “ναι”, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαιρεθεί και θα πάρουμε ξεχωριστούς δρόμους για πάντα», τους είπε.

Και πρόσθεσε: «Η ανεξαρτησία δεν θα είναι ένας δοκιμαστικός χωρισμός, θα είναι ένα επώδυνο διαζύγιο. Δεν θα είναι δυνατή μια επιστροφή, μια δεύτερη ευκαιρία. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι στη Σκωτία σκοπεύουν να ψηφίσουν “ναι”.

Γνωρίζω επίσης ότι το στρατόπεδο του “ναι” παρουσιάζει μια Σκωτία η οποία θα είναι καλύτερα σε όλα τα επίπεδα (όταν είναι ανεξάρτητη). Όμως όταν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, συχνά αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι».

Και για να το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό είπε στους σκωτσέζους: «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μοιραζόμαστε πια το ίδιο νόμισμα, οι ένοπλες δυνάμεις μας τις οποίες συγκροτήσαμε από κοινού στη διάρκεια αιώνων θα διαχωριστούν. Αν το “όχι” κερδίσει την Πέμπτη, αυτό θα σημάνει την έναρξη ενός τεράστιου και άνευ προηγουμένου προγράμματος μεταβίβασης εξουσιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τελευταία προσπάθεια του Κάμερον να “κρατήσει” τη Σκωτία

Πώς η ψήφος στην Σκωτία δυναμιτίζει την….Ισπανία!

Αυξάνεται το ποσοστό των Σκωτσέζων που λένε “Yes” στην ανεξαρτησία

Το τέρας του Λοχ Νες εγκατέλειψε (;) τη Σκωτία! (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version