Site icon NewsIT

Έκλεισαν 18 εργοστάσια μετά τους 800 νεκρούς στο Μπαγκλαντές

08.05.2013 | 16:04
Έκλεισαν 18 εργοστάσια μετά τους 800 νεκρούς στο Μπαγκλαντές

Την ώρα ο τραγικός απολογισμός της κατάρρευσης κτιρίου στο Μπαγκλαντές έχει ξεπεράσει τους 800, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να κλείσουν 18 εργοστάσια. Μέτρα κατόπιν εορτής...

803 άνθρωποι καταπλακώθηκαν και σκοτώθηκαν από την κατάρρευση οκταώροφου κτιρίου, όπου φιλοξενούνταν εταιρίες ενδυμάτων, που προμηθεύουν δυτικές φίρμες. Οι 790 ανασύρθηκαν νεκροί και οι υπόλοιποι 13 δεν άντεξαν και υπέκυψαν στα τραύματά τους σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού, Μιρ Ράμπι.

Και ενώ ο απολογισμός αυξήθηκε ξανά, η κύβερνηση αποφάσισε να κλείσει 18 εργοστάσια υφαντουργίας για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υφαντουργίας.

“Δεκάξι εργοστάσια έκλεισαν στην Ντάκα και δύο στην Τσίταγκονγκ”, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Άμπντουλ Λατίφ Σιντίκ, διευκρινίζοντας πως θα κλείσουν και άλλα εργοστάσια στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Πρόκειται για το πρώτο κλείσιμο εργοστασίων που αποφασίσθηκε από τις αρχές μετά την τραγωδία, η οποία ήταν η πιο πολύνεκρη στη βιομηχανική ιστορία της χώρας.

Φοβούμενη ότι οι δυτικές εταιρείες θα καταργήσουν τους προμηθευτές τους από το Μπανγκλαντές, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη δημιουργία μιας νέας ερευνητικής επιτροπής η οποία θα επιθεωρήσει τα περίπου 4.500 υφαντουργικά εργοστάσια αναζητώντας ενδεχόμενα κατασκευαστικά προβλήματα. Επικεφαλής της επιτροπής ορίστηκε ο υπουργός Υφαντουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί απο την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές: Δεν μπορούσε σε “σηκώσει” βιοτεχνίες το κτίριο που κατέρρευσε

Τους 540 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Όλοι ζητούν το κρέμασμα του ιδιοκτήτη του κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Τέσσερις γεννήτριες ευθύνονται για την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

413 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Ανθρωπιά ή ενοχές; Καναδική εταιρία αποζημιώνει τα θύματα του Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές: Συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου που κατέρρευσε

Μπαγκλαντές: Ποδοπατήθηκαν από το φόβο τους! Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version