Κόσμος

Εκλογές γαλλικής δεξιάς: Οι δημοσκοπήσεις “δείχνουν” μονομαχία Ζιπέ – Σαρκοζί

Ο Αλέν Ζιπέ και ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας “Le Monde” (Cevipof και Ipsos-Sopra Steria) δίνει στον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ το 36% των ψήφων του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας των προκριματικών, με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να εξασφαλίζει το 29% των ψήφων.
Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 22% των ψήφων, έχοντας ενισχύσει το ποσοστό του κατά 10 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Μία δημοσκόπηση τον έφερε χθες στήθος με στήθος με τον Σαρκοζί και εν δυνάμει να επικρατεί του Ζιπέ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.
Στον δεύτερο γύρο ο Ζιπέ επικρατεί του Σαρκοζί με 57% έναντι 43% των ψήφων. Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείνχουν τον Ζιπέ να επικρατεί του πρώην προέδρου της Γαλλίας.
Ο Αλέν Ζιπέ είναι επίσης το φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου 2017 με αντιμέτωπη της υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα είναι βέβαιη αντίπαλος οποιουδήποτε κεντρο-δεξιού υποψήφιου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς