Τετάρτη, 11 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις «έστησε παγίδα» στον Τραμπ – CNN, BBC, Politico την αναδεικνύουν νικήτρια του debate

Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις «έστησε παγίδα» στον Τραμπ – CNN, BBC, Politico την αναδεικνύουν νικήτρια του debate
REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Δύσκολα έβαλε η Κάμαλα Χάρις στον Ντόναλντ Τραμπ, που μπορεί να ξεκίνησε λίγο χαλαρά το debate για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια στρίμωξε για τα καλά τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της.

Η Κάμαλα Χάρις εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαβασμένη και με σωστές τοποθετήσεις στο debate απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και όπως αναφέρουν τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ κέρδισε την ουσία και τις εντυπώσεις, αλλά το σημαντικότερο, κρίσιμους πόντους ενόψει των εκλογών.

Η Κάμαλα Χάρις παρουσίασε τον Ντόναλντ Τραμπ ως ένα ακραίο και ακατάλληλο για την προεδρία των ΗΠΑ, τον παρέσυρε σε λάθη κάνοντας τον να χάσει κάποιες φορές την ψυχραιμία του.

Το γεγονός ότι «νικήτρια» στην τηλεμαχία ήταν η Κάμαλα Χάρις επιβεβαιώνεται και δημοσκόπηση του SSRS για λογαριασμό του CNN. Σύμφωνα με τους ψηφοφόρους το 63% που είδαν το debate είπαν ότι η εμφάνιση της Χάρις ήταν καλύτερη με το 37% να υποστηρίζει τον Τραμπ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν από το debate οι δύο υποψήφιοι ήταν στο 50-50.

Μεγάλη η μεταστροφή

Όπως αναφέρει το CNN, το αποτέλεσμα της δημοσκόπηση δείχνει μια μεγάλη μεταστροφή των ψηφοφόρων, όταν το 67% είχε δείξει νικητή τον Τραμπ στην τηλεμαχία του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σε άλλη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μερσιχέρστ της Πενσυλβάνια, επίσης επιβεβαιώνεται ότι η Χάρις επικράτησε.

«Η Χάρις κέρδισε το debate – κι ούτε καν οριακά», τονίζουν πέντε δημοσιογράφοι του Politico, που είδαν το debate. «Ένα debate που ξεκίνησε με ερώτημα που θεωρητικά θα ευνοούσε το Τραμπ – αν οι Αμερικανοί τα πάνε καλύτερα οικονομικά απ’ ό,τι προ τετραετίας – γρήγορα στράφηκε κατά του πρώην προέδρου. Ακόμη κι όταν η τηλεμαχία επέστρεψε στο φιλικό τερέν της μετανάστευσης η Χάρις έστησε παγίδα στον Τραμπ, αναγκάζοντάς τον να μιλά για το μέγεθος του πλήθους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και για fake news με απαχθέντα κατοικίδια και κατέστη γρήγορα σαφές ότι γνώριζε πώς τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως εκείνος ήθελε», σχολίασε ένας από τους αναλυτές του Politico.

Ανάλογη άποψη διατύπωσε και η ανταποκρίτρια του BBC στην Ουάσιγκτον, ΚόρτνεΪ Σαμπμαράνιαν η οποία σημείωσε «μολονότι είναι ασαφές κατά πόσον οι τηλεθεατές έμαθαν περισσότερα για τις πολιτικές της, η Χάρις κατάφερε με μια σειρά επιθέσεων να βγάλει εκτός εαυτού τον Τραμπ. Το επιτελείο της Χάρις θα είναι ικανοποιημένο που οι τηλεθεατές είδαν μια εκδοχή ενός εξόφθαλμα οργισμένου Τραμπ, που δεν είχαν δει στο debate με τον Μπάιντεν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις