Site icon NewsIT

Εκλογές ΗΠΑ: Όσα έγιναν στο πρώτο debate ανάμεσα σε Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

11.09.2024 | 04:00
Εκλογές ΗΠΑ: Όσα έγιναν στο πρώτο debate ανάμεσα σε Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

Republican presidential nominee, former U.S. President Donald Trump and Democratic presidential nominee, U.S. Vice President Kamala Harris shake hands as they arrive at their podiums to attend a presidential debate hosted by ABC in Philadelphia, Pennsylvania, U.S., September 10, 2024. REUTERS/Brian Snyder

Η πρώτη τους “μάχη”. Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκαν αντιμέτωποι στο debate, το πρώτο ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου αλλά το πρώτο μεταξύ τους! 90 λεπτά, χωρίς κοινό και χωρίς σημειώσεις για τους δυο “μονομάχους”.

 

Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αιφνίδιες διακοπές ή οι άμεσες παρεμβάσεις.

Την τηλεμαχία των δύο υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ, την πρώτη και ίσως και την τελευταία πριν από τις προεδρικές της 5ης Νοεμβρίου, θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι του δικτύου ABC και θα γίνει στην Φιλαδέλφεια, στην κρίσιμη για τις εκλογές πολιτεία της Πενσιλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

«Είναι αδύνατο να προετοιμαστεί κάποιος (για μια τηλεμαχία) με τον πρόεδρο Τραμπ. (…) Φανταστείτε έναν μποξέρ που θα προσπαθούσε να προετοιμαστεί για έναν αγώνα με τον Φλόιντ Μέιγουεδερ ή τον Μοχάμεντ Άλι», έκρινε ο Τζέισον Μίλερ, ένας από τους στενούς συμβούλους του Τραμπ, δίνοντας ένα στίγμα για τον τρόπο προσέγγισης του αποψινού ντιμπέιτ από το προεκλογικό του επιτελείο.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική υποψήφια προειδοποίησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι ο αντίπαλός της δεν έχει «κανένα όριο στην κακία και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’αυτό». Η Κάμαλα Χάρις είπε ακόμη ότι περιμένει «πολλά ψέματα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version