Δευτέρα, 1 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εκλογές στη Γαλλία: Κάλεσμα Μακρόν για μεγάλο συνασπισμό – Μελανσόν: Ηττήθηκες

Εκλογές στη Γαλλία: Κάλεσμα Μακρόν για μεγάλο συνασπισμό – Μελανσόν: Ηττήθηκες

Πρόσκληση για την δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού απέναντι στη μεγάλη νικήτρια των εκλογών Μαρίν Λε Πεν απηύθυνε ο μεγάλος χαμένος Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα σε έναν «μεγάλο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN), το οποίο προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

«Η υψηλή συμμετοχή στον πρώτο γύρο (…) αποδεικνύει τη σημασία αυτών των εκλογών για όλους τους συμπατριώτες μας και την επιθυμία να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση», ανέφερε ο Μακρόν.

«Αντιμέτωπη με τον Εθνικό Συναγερμό, ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν χαρακτήρισε το αποτέλεσμα μια ήττα για το στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. «Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο είναι η μόνη εναλλακτική λύση», είπε.

Δείχνοντας τις προθέσεις του είπε επίσης ότι σε περιπτώσεις όπου υπάρχει τριπλή κούρσα στον δεύτερο γύρο και αν η αριστερά βρίσκεται στην τρίτη θέση, θα αποσύρουν τους υποψηφίους τους για να αντιταχθούν στην ακροδεξιά.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις