Site icon NewsIT

Εκλογές στη Βρετανία – Κιρ Στάρμερ: «Ξεκινά η αποστολή εθνικής ανανέωσης και αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη χώρα μας»

05.07.2024 | 09:58
Εκλογές στη Βρετανία – Κιρ Στάρμερ: «Ξεκινά η αποστολή εθνικής ανανέωσης και αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη χώρα μας»

Keir Starmer, leader of Britain's Labour party, reacts as he speaks at a reception to celebrate his win in the election, at Tate Modern, in London, Britain, July 5, 2024. REUTERS/Suzanne Plunkett TPX IMAGES OF THE DAY

Μετά την εμφατική νίκη του Εργατικού Κόμματος ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε την «εθνική ανανέωση» της χώρας,

Το Εργατικό Κόμμα επιστρέφει στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια με τον 61χρονο πρώην δικηγόρο Κιρ Στάρμερ μόλις εξασφάλισε τη νίκη να δηλώνει… «Τα καταφέραμε! Αποστολή μας τώρα δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ανανέωση των ιδεών που διατηρούν την ενότητα της χώρας μας: η εθνική ανανέωση».

«Η μάχη για την εμπιστοσύνη είναι η μάχη που θα καθορίσει την εποχή μας. Γι’ αυτό κάναμε μια τόσο σκληρή προεκλογική εκστρατεία δείχνοντας ότι είμαστε ικανοί να υπηρετήσουμε τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Οι εκλογικές νίκες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Κερδίζονται δύσκολα και με σκληρή μάχη και αυτή η νίκη κερδήθηκε από ένα αλλαγμένο Εργατικό κόμμα», υπογράμμισε ο Στάρμερ.

«Η αλλαγή ξεκινά τώρα», δεσμεύθηκε. «Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά», σημείωσε διαβεβαιώνοντας ότι «θα επαναφέρουμε την πολιτική στην υπηρεσία των πολιτών», ένα από τα βασικά συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας των Εργατικών.

Ωστόσο ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι η μελλοντική κυβέρνηση της Βρετανίας έχει «μια δύσκολη δουλειά» να φέρει σε πέρας, «μια υπομονετική δουλειά, μια δουλειά με αποφασιστικότητα», που θα ξεκινήσει «αμέσως».

«Δεν σας υπόσχομαι ότι θα είναι εύκολο. Δεν αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί για να αλλάξει μια χώρα», τόνισε, την ώρα που η Βρετανία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, με την αύξηση των τιμών των προϊόντων να επιβαρύνει τους πολίτες και το εθνικό σύστημα υγείας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

«Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο, ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια αλλαγής, αυτή την αποστολή εθνικής ανανέωσης και αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη χώρα μας», κατέληξε ο Στάρμερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version