Παρασκευή, 5 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Εκλογές στη Βρετανία: Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης όλα δείχνουν ιστορική νίκη των Εργατικών μετά από 14 χρόνια

Εκλογές στη Βρετανία: Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης όλα δείχνουν ιστορική νίκη των Εργατικών μετά από 14 χρόνια
O Keir Starmer με την σύζυγό του Victoria Starmer - ΦΩΤΟ REUTERS

Με τις κάλπες να κλείνουν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) όλα δείχνουν νίκη των Εργατικών στις εκλογές στη Βρετανία, οι οποίοι έρχονται στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια που στην πολιτική σκηνή της χώρας, κυριαρχούσαν οι Συντηρητικοί.

Μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στη Βρετανία, οι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τα 650 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων. Τα πρώτα exit polls για τις εκλογές θα δημοσιοποιηθούν αμέσως αφού κλείσουν οι κάλπες και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το πρωί της Παρασκευής (4/7/24).

Όσο για τη συμμετοχή του κόσμου, σε αυτές τις εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι αρκετά μεγάλη αν και Ιούλιο μήνα. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια εποχή μετά από 80 χρόνια. Πάντως και τότε, το 1945, οι Εργατικοί είχαν επικρατήσει των Συντηρητικών…

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρή νίκη των Εργατικών με τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως και να ‘χει, η νέα κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων, όπως είναι η μείωση των εισοδημάτων λόγω πληθωρισμού, το θέμα της στέγασης λόγω υψηλών των τιμών σε ενοίκια και στην αγορά κατοικίας αλλά και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις