Κόσμος

Εκλογές στην Ιταλία: Οι επικρατέστεροι με φαβορί την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές στην Ιταλία, δείχνουν άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφασιστικού ρεύματος.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζόρτζια Μελόνι είναι παλιοί γνώριμοι. Ήταν το 2008 όταν με ενθουσιώδη τρόπο, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας καλωσόριζε στην κυβέρνησή του την νεαρή ακροδεξιά πολιτικό.

Η Τζόρτζια Μελόνι μεγάλωσε μόνο με την μητέρα της σε μία αστική γειτονιά της Ρώμης και σε ηλικία 15 ετών δήλωσε πως βρήκε την αγάπη της οικογένειας που της έλειπε στην αγκαλιά του φασιστικού κόμματος.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών έγινε δημοτική σύμβουλος Ρώμης και στα 31 της υπουργός Νέας Γενιάς.

Το 2012 αποχώρησε από το κόμμα του Μπερλουσκόνι και ίδρυσε το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» εμπνευσμένη από την πρώτη στροφή του ιταλικού εθνικού ύμνου.

Από το 4% στις εκλογές του 2018, έφτασε να θεωρείται το απόλυτο φαβορί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας αλλά και η δεύτερη ακροδεξιά επικεφαλής κυβέρνησης μετά τον Μπενίτο Μουσολίνι το 1934.

«Λένε πως στην Ευρώπη ανησυχούν για την Μελόνι και τι θα συμβεί. Τι θα συμβεί; Θα τελειώσει η πλάκα. Αυτό που θα συμβεί είναι πως η Ιταλία θα υπερασπιστεί ξανά τα συμφέροντά της», είπε η ίδια.

Ο επίσης ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι, με το κόμμα του, τη Λέγκα, έχει ήδη συμφωνήσει να συμπράξει στον σχηματισμό κυβέρνησης για να εφαρμόσει κάποιες από τις ξενοφοβικές του προτάσεις.

Με την ακροδεξιά πτέρυγα ενώνει τις δυνάμεις της, ο γερόλυκος της ιταλικής πολιτικής, ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φιλοδοξεί να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα δίνοντας τη δυναμική αυτοδυναμίας στην Τζόρτζια Μελόνι.

Το μόνο στιβαρό αντίπαλο δέος φαίνεται να είναι το κεντροαριστερό κόμμα του οποίου ηγείται ο Ενρίκο Λέτα, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν 22% ωστόσο φαντάζει δύσκολο να μπορέσει να αλλάξει την στροφή στην άκρα δεξιά.

Το κίνημα των Πέντε Αστέρων που ίδρυσε ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο το 2009 συγκεντρώνει ίδια ποσοστά με την Λέγκα και φαντάζει αδύνατο να μπορέσει να συμπράξει με την κεντροαριστερά σε μία στέρεα κυβέρνηση.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αφροαμερικανός πατέρας στη Νέα Υόρκη κατέθεσε μήνυση για τη μασκότ «Σπαρτιάτη» σχολικής ομάδας
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που διάβασα ήταν ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είχαν σκλάβους τους αυτόχθονες που κατέκτησαν -και όχι απλώς σκλάβωναν αλλά το έκαναν με βία», είπε ο πατέρας
Μασκότ Σπαρτιάτης στρατιώτης
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία