Κόσμος

Εκλογές στην Πολωνία: Πρώτο κόμμα οι εθνικιστές του PiS, έχασε ο Ντόναλντ Τουσκ

Έχασε την προεδρία της Πολωνίας ο Ντόναλντ Τουσκ, καθώς το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, στην Πολωνία.

Ωστόσο το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά σήμερα, ενώ και τα ποσοστά του Ντόναλντ Τουσκ είναι χαμηλά.

Τα επίσημα αποτελέσματα από το 100% των εκλογικών περιφερειών δίνουν στο PiS ποσοστό 35,38% των ψήφων, ενώ ο φιλελεύθερος Συνασπισμός Πολιτών (KO) ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 30,70%, ο κεντροδεξιός Τρίτος Δρόμος έρχεται τρίτος με 14,40%, η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει το 8,61% και η ακροδεξιά Συνομοσπονδία το 7,16% των ψήφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ρωσία και ΗΠΑ στη σωστή κατεύθυνση για να κλειστεί συμφωνία τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» δηλώνει ο Λαβρόφ
«Η δήλωση Τραμπ αναφέρεται σε συμφωνία, και είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε, αλλά κάποια σημεία πρέπει να διασαφηνιστούν», σημειώνει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ