Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Εκλογές στο Μεξικό: Η κεντροαριστερή Κλάρα Μπρουγάδα κερδίζει τον δήμο της πρωτεύουσας

Εκλογές στο Μεξικό: Η κεντροαριστερή Κλάρα Μπρουγάδα κερδίζει τον δήμο της πρωτεύουσας
ΦΩΤΟ Reuters

Η Κλάρα Μπρουγάδα, υποψήφια του κυβερνώντος κεντροαριστερού κόμματος, επικρατεί στις εκλογές για τη δημαρχία της Πόλης του Μεξικού. Ο δήμος της πρωτεύουσας θεωρείται από τα κρισιμότερα διακυβεύματα των δημοτικών και προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα χθες Κυριακή (02.06.2024).

Η Κλάρα Μπρουγάδα θα αναδειχθεί νικήτρια των εκλογών για την Πόλη του Μεξικού, προεξόφλησε ο επικεφαλής του Κινήματος για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA), ο Μάριο Ντελγάδο, επικαλούμενος εσωτερικά exit polls της παράταξης, λίγη ώρα αφού έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στην πρωτεύουσα.

Την εκτίμηση φάνηκε να επιβεβαιώνει το πρώτο exit poll που δημοσιοποιήθηκε, του ινστιτούτου Parametría, που θέλει την κεντροαριστερή Κλάρα Μπρουγάδα να προηγείται με 46% των ψήφων.

Τα εκλογικά τμήματα, στα οποία κλήθηκαν χθες 98,3 εκατ. ψηφοφόροι, πλέον έκλεισαν.

Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προτού οι Μεξικανοί μάθουν αν θα είναι η υποψήφια του MORENA, Κλαούδια Σέινμπαουμ, μεγάλο φαβορί, ή η αντίπαλός της, η δεξιά γερουσιαστής Σότσιλ Γκάλβες, η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στην προεδρία της χώρας.

Μίας χώρας όπου η βία των καρτέλ των ναρκωτικών αποτελεί «γάγγραινα» και ο ΟΗΕ καταμετρά πάνω από δέκα γυναικοκτονίες καθημερινά (!) κατά μέσο όρο.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις