Κυριακή, 29 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Εκλογές Τουρκία: Το newsit.gr στην Κωνσταντινούπολη – Κοσμοσυρροή στην ομιλία Ιντζέ στο Μάλτεπε [pics, vids]

Εκλογές Τουρκία: Το newsit.gr στην Κωνσταντινούπολη – Κοσμοσυρροή στην ομιλία Ιντζέ στο Μάλτεπε [pics, vids]

Η Κωνσταντινούπολη έχει αναδειχθεί σε “κέντρο” της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών στην Τουρκία. Μετά τις επτά ομιλίες του Ερντογάν την Παρασκευή, σήμερα (23.06.2018) στη συνοικία του Μάλτεπε μιλά ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ.

Μόνο που έχει ένα… πρόβλημα: φαίνεται πως ο Ερντογάν έχει κάνει… συμφωνία με το Θεό για να του χαλάσει τα σχέδια. Γιατί ξαφνικά, άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισε να βρέχει! Ο “σουλτάνος” θέλει να κερδίσει από τον πρώτο γύρο τις εκλογές στην Τουρκία. Αλλά ο Ιντζέ του κάνει τη ζωή δύσκολη. Για να έχει ελπίδες νίκης από αυτή την Κυριακή (24.06.2018) ο Ερντογάν χρειάζεται την Κωνσταντινούπολη.

Γι’ αυτό άλλωστε την Παρασκευή έκανε όχι μια όχι δυο αλλά επτά (!) ομιλίες στην πόλη της οποίας κάποτε ήταν δήμαρχος. Αλλά εκεί έχει προβάδισμα η αντιπολίτευση (όπως και στη Σμύρνη. Και ο Ιντζέ αποφάσισε να μιλήσει στην Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας. Την Παρασκευή, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης μίλησε στην Άγκυρα. Και για άλλη μια φορά πέταξε το γάντι στον Ερντογάν, ζητώντας του debate. Αλλά απάντηση δεν πήρε…

Κοσμοπλημμύρα για τον Ιντζέ

Από νωρίς, οι σταθμοί του μετρό γέμισαν κόσμο. Το Μάλτεπε βρίσκεται στην ασιατική πλευρά, αλλά οι οπαδοί του Ιντζέ δεν πτοήθηκαν ούτε από την απόσταση ούτε και από τη βροχή.

Οπαδοί του Μουχαρέμ Ιντζέ κατευθύνονταν στο Μάλτεπε για την προεκλογική συγκέντρωση, μια μέρα πριν από τις εκλογές. Άλλοι φορούσαν μπλούζες της Φενέρμπαχτσε ή της Γαλατάσαραϊ για να δώσουν κι ένα πιο… ποδοσφαιρικό άρωμα στη συγκέντρωση.

Άλλοι, καθώς κατευθύνονταν στο σημείο της ομιλίας, τραγουδούσαν τον “ύμνο της Σμύρνης”. Ένα τραγούδι για τον Κεμάλ Αττατούρκ. “Ζήτω ο Κεμάλ” φώναζαν.

Καθώς η ώρα για να ξεκινήσει η ομιλία πλησίαζε, ο κόσμος γινόταν ακόμα πιο πολύς. Ο χώρος που είχε επιλέξει ο Ιντζέ για την τελευταία του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη ήταν τεράστιος. Αλλά κατάφερε να τον… γεμίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας καθυστέρησε να φτάσει. Στις 13:00 ήταν προγραμματισμένο αλλά πήγε 14:00 για να καταφέρει το πούλμαν της προεκλογικής του εκστρατείας να φτάσει στο σημείο!

Δείτε εικόνες από την Κωνσταντινούπολη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις