Κόσμος

Εκουαδόρ: Παρουσιάστηκε βλάβη στο αεροπλάνο, και τους αποβίβασαν στην “Γουχάν” της Λατινικής Αμερικής!

Περίπου 300 Ευρωπαίοι, περισσότεροι από τους οποίους Γάλλοι, εγκλωβίστηκαν χθες Τετάρτη στην Γουαγιακίλ, το κεντρο του κορονοϊού στο Εκουαδόρ αλλά και… την χειρότερα πληγείσα πόλη στην Λατινική Αμερική!

Ήταν επιβάτες αεροπλάνου που παρουσίασε βλάβη, και έμεινε στο Εκουαδόρ.

Στο αεροσκάφος της ισπανικής εταιρείας Air Europa με προορισμό το Παρίσι “εντοπίστηκε, όπως φαίνεται, μια βλάβη και αποφασίστηκε να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Θα τους παρασχεθεί κατάλυμα εδώ” στην Γουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ντανιέλα Αροσεμένα.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον Ισημερινό Ζαν-Μπατίστ Σοβέν δήλωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε αφού είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της πόλης και ότι αυτό μετέφερε περίπου 300 Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται περίπου 170 Γάλλοι, όπως και Ισπανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και περίπου 10 υπήκοοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

“Τους μετέφεραν στο κέντρο της εποδημίας”

Είναι λυπηρό που αυτή “η πτήση, η οποία υποτίθεται ότι είχε στόχο να προστατεύσει και να μεταφέρει ανθρώπους σε ένα ασφαλές μέρος, τους έφερε στο επίκεντρο της επιδημίας” στον Ισημερινό, δήλωσε η Γαλλοβραζιλιάνα επιβάτης Μανουέλα Πικ, η οποία είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και με την οποία επικοινώνησε το AFP από το Κίτο.

“Υπάρχει φόβος, κούραση και απογοήτευση”, πρόσθεσε.

click4more: Πήγε στο σούπερ μάρκετ και… έγλειψε τα προϊόντα!

Η εκπρόσωπος του αεροδρομίου διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο “θα επιστρέψει στο Κίτο” χωρίς επιβάτες για να επιδιορθωθεί” η βλάβη προτού επανέλθει στην Γουαγιακίλ αργότερα σήμερα για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η πτήση αυτή, την οποία διοργάνωσε η γαλλική κυβέρνηση, είχε αρχικά προσγειωθεί στο Κίτο, όπου είχε επιβιβάσει κόσμο, προτού κάνει ενδιάμεση στάση στην Γουαγιακίλ για να συνεχίσει από εκεί το ταξίδι για Παρίσι, σύμφωνα με την γαλλική πρεσβεία στον Ισημερινό.

242 οι νεκροί στο Εκουαδόρ

Η πρεσβεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι “στόχος της πτήσης αυτής ήταν να επιτραπεί σε Γάλλους πολίτες και άλλους Ευρωπαίους πολίτες να επιστρέψουν στις χώρες τους” από τον Ισημερινό, ο οποίος έχει μέχρι σήμερα περισσότερα από 4.400 κρούσματα νέου κορονοϊού και 242 νεκρούς.

Η επαρχία Γουάγιας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουαγιακίλ, συγκεντρώνει το 69% των κρουσμάτων και ο Ισημερινός, μια χώρα των περίπου 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η χειρότερα πληγείσα της περιοχής μετά την Βραζιλία.

Ο Σοβέν διευκρίνισε ότι η Γαλλία ναύλωσε αυτήν την πρώτη πτήση τσάρτερ για να επαναπατρίσει Ευρωπαίους που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στον Ισημερινό. “Μόλις λυθεί το πρόβλημα, η πτήση θα αναχωρήσει”, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Ξένοι τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στον Ισημερινό μετά την απόφαση της κυβέρνησής του να κηρύξει με διάταγμα πριν από σχεδόν έναν μήνα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, να κλείσει τα σύνορα και να απαγορεύσει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις, πέραν των ανθρωπιστικών πτήσεων που φτάνουν χωρίς επιβάτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο βίντεο από την πτώση του ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη πυροδοτεί νέα θεωρία για τη συντριβή που σκότωσε τον CEO της Siemens Ισπανίας και την οικογένειά του
Μηχανική βλάβη ή οι υπερβολικοί ελιγμοί, οι δύο αιτίες του φαινομένου - Η τραγωδία του 2018 με πέντε νεκρούς σε συντριβή ελικοπτέρου στο East River
Συντριβή ελικοπτέρου Νέα Υόρκη
Ο Τραμπ κήρυξε πόλεμο και στον αυτισμό: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ θα βρει την αιτία μέχρι τον Σεπτέμβριο
«Κάτι τεχνητό το προκαλεί» εκτίμησε ο Τραμπ - Ο Κένεντι υποστηρίζει εδώ και καιρό τη θεωρία, που έχει καταρριφθεί επιστημονικά, ότι ο αυτισμός συνδέεται με το εμβόλιο κατά της ιλαράς
Ο Τραμπ και ο Κένεντι 1
Ποιος ήταν ο CEO της Siemens Ισπανίας Αγουστίν Εσκόμπαρ που σκοτώθηκε με την οικογένειά του στην τραγωδία με το ελικόπτερο - Το νοίκιασαν για να δουν τα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης
«Κοίταξα από το παράθυρό μου εδώ και είδα το ελικόπτερο να πέφτει σε κομμάτια» συγκλονίζει μαρτυρία
Μία οικογένεια μέσα σε ελικόπτερο