Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Εκπληκτικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τις παρακολουθήσεις της NSA

Εκπληκτικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τις παρακολουθήσεις της NSA

Μαύρο φόντο, η κατακόκκινη σφραγίδα της NSA και δυο λέξεις: υπό παρακολούθηση. Ο Φρανσουά Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζακ Σιράκ είναι τα νέα “θύματα” των παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ.

Η Liberation και το site Mediapart αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα που έφερε στο φως το WikiLeaks και σύμφωνα με τα οποία μετά την Άγνκελα Μέρκελ ήταν η σειρά των τριών τελευταίων προέδρων της Γαλλίας να πέσουν θύματα παρακολούθησης από τους Αμερικάνους.

Φυσικά, το νέο σκάνδαλο είναι στο (εκπληκτικό) πρωτοσέλιδο της Liberation.

Τα έγγραφα, που έχουν διαβαθμιστεί ως “άκρως απόρρητα”, συμπεριλαμβάνουν πέντε εκθέσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) βασισμένες στις “υποκλοπές των επικοινωνιών” των τριών τελευταίων προέδρων της Γαλλίας (Σιράκ, Σαρκοζί, Ολάντ) οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της “κοινότητας των πληροφοριών” των ΗΠΑ.

Οι παρακολουθήσεις των Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ έγιναν τουλάχιστον από το 2006 έως τον Μάιο 2012 σύμφωνα με το WikiLeaks και τα έγγραφα που επικαλούνται στο site Mediapart και η εφημερίδα Liberation.

Φυσικά, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι δεν είχε στόχο τις επικοινωνίες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, πράγμα το οποίο ούτε και θα κάνει μετά την αποκάλυψη.

“Δεν είχαμε στόχο και δεν θα έχουμε στόχο τις επικοινωνίες του προέδρου Ολάντ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), χωρίς να αναφερθεί περισσότερο σε επιχειρήσεις που μπορεί να έγιναν στο παρελθόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε