Παρασκευή, 5 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ο Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδά και Μεξικό!

Ο Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδά και Μεξικό!

Εξαιρέσεις… τέλος. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως πλέον προχωρούν με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τερματίζοντας μια δίμηνη εξαίρεση και ετοιμάζοντας το σκηνικό για έναν ενδεχόμενο εμπορικό “πόλεμο” με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της Αμερικής.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική ενημέρωση πως δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (07:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», είπε.

Ο Ρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι μπορούν να κάνουν η ΕΕ, ο Καναδάς και το Μεξικό προκειμένου να αρθούν οι δασμοί.

Υπουργός Εμπορίου: “Δεν θα μας επηρεάσουν τυχόν αντίμετρα”

Οποιαδήποτε αντίμετρα επιβληθούν από την Ευρώπη ή άλλες χώρες ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Ρος, που παραχώρησε τη συνέντευξη από το Παρίσι αφού ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προχωρούν στην επιβολή δασμών σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Καναδά και του Μεξικού, επισήμανε επίσης πως πιστεύει ότι οι επιπτώσεις στις σχέσεις με τις χώρες που επηρεάζονται από την αμερικανική απόφαση δεν θα είναι μακροπρόθεσμες και ότι θα «το ξεπεράσουν εν ευθέτω χρόνο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις