Για αυτό το λόγο η Τουρκία έστειλε σήμερα (04.07.2017) ένα διπλωματικό σημείωμα στη Γερμανία για να διαμαρτυρηθεί για το συγκεκριμένο πανό. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών “καταδίκασε έντονα” το περιστατικό σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, λέγοντας ότι το εν λόγω πανό καλεί σε χρήση βίας.
“Η ανησυχία μας για το περιστατικό, το οποίο αποτελεί παράδειγμα αύξησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Γερμανία, μεταφέρθηκε στην Πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα και στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω διπλωματικής σημείωσης”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένει από τις γερμανικές αρχές να λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά των ενεργειών αυτών που προωθούν ανοιχτά τη βία.
Η τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο οι Γερμανοί αξιωματούχοι ασφαλείας να επιτρέπουν ένα τέτοιο banner, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες που ενθαρρύνουν τη βία και το μίσος δεν θα εξυπηρετήσουν την ειρήνη.
Πάντως ο Philipp Ruch, ο καλλιτέχνης που ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση, είχε διαμαρτυρηθεί και στο παρελθόν με έντονο τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Το 2016 είχε προβάλλει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Τρώγοντας πρόσφυγες”, υποστηρίζοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ και η γερμανική κυβέρνηση, όπως ένας ρωμαϊκός αυτοκράτορας κατά τη διάρκεια μίας μονομαχίας, αφήνουν τους πρόσφυγες να σκοτωθούν.
Πηγή: dailysabah