Κόσμος

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 23 Σεπτεμβρίου για τους μετανάστες

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η σύνοδος αυτή, που ζητήθηκε κυρίως από τη Γερμανία, θα ξεκινήσει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) την ερχόμενη Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη νέα έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε ο Τουσκ με μήνυμά του στο Twitter.

Την Δευτέρα, οι υπουργοί Εσωτερικών των “28” δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους στη Συρία και το Ιράκ.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Αυστριακές αρχές απέτρεψαν ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης - Συνελήφθη 14χρονος τουρκικής καταγωγής
Ο 14χρονος συνελήφθη με εντολή της Εισαγγελίας της Βιέννης, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα ή εγκληματική οργάνωση
Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βιέννης