Κόσμος

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν – Αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση χθες (23/10/24) στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Άγκυρα με πέντε νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS λόγω αυτής τη τρομοκρατικής επίθεσης. 

Παράλληλα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας. Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια αυξήθηκαν σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού. Στα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ γίνεται έλεγχος της ταυτότητας των επιβατών.

Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν προειδοποιούνται να βρίσκονται εγκαίρως στα αεροδρόμια για το ενδεχόμενο πιθανών καθυστερήσεων.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

Μέλη του PKK ήταν οι δυο δράστες της χθεσινής (23.10.2024) τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως Αλί Ορέκ, ήταν μέλος του PKK και είχε την κωδική ονομασία «Ρότζερ» ενώ το όνομα της γυναίκας είναι Mine Sevjin Alçiçek, η οποία ήταν εξίσου μέλος της κουρδικής οργάνωσης.

Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην Άγκυρα.

Αντίποινα της Τουρκίας στο PKK

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετά την επίθεση στην Άγκυρα βομβαρδίστηκαν 47 στόχοι, θέσεις της κουρδικής οργάνωσης PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας. Οι δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Oι υπουργοί Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είχαν «δείξει» εξαρχής ως υπεύθυνο για την επίθεση το ΡΚΚ. O μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ, διεθνοποιώντας το θέμα, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν δείχνουν ότι την τρομοκρατική επίθεση σχεδίασε και πραγματοποίησε το PKK και υποστήριξε ότι παρακλάδια του ΡΚΚ έχουν παρουσία στη Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1