Κόσμος

Εκτελέστηκε 70χρονος θανατοποινίτης στο Τέξας – video

Είναι ο τρίτος θανατοποινίτης που εκτελείται στις ΗΠΑ το 2019. Η ιστορία του Μπίλι Γουέιν Κομπλ.

Ένας θανατοποινίτης ηλικίας 70 ετών έγινε την Πέμπτη ο γηραιότερος κρατούμενος που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Τέξας μετά την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών στις ΗΠΑ, το 1976.

Ο Μπίλι Γουέιν Κομπλ, που καταδικάστηκε για τους φόνους με πυροβόλο όπλο των γονιών και του αστυνομικού αδελφού της εν διαστάσει συζύγου του, την απαγωγή και την απόπειρα φόνου της ίδιας το 1989, εκτελέστηκε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών με ένεση στο Χάντσβιλ, λίγες ώρες μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της αίτησής του να αναβληθεί η εκτέλεση της ποινής με την επίκληση της ανεπαρκούς υπεράσπισής του στη δίκη του.

https://www.youtube.com/watch?v=lFe3Svs6Di0

Ο θάνατος του Κομπλ, βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα, διαπιστώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα (02:34 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

https://www.youtube.com/watch?v=6yhQ4CpmSs8

Τρίτη εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ

Ήταν η τρίτη εκτέλεση θανατοποινίτη φέτος στις ΗΠΑ και η δεύτερη στο Τέξας, την Πολιτεία που έχει θανατώσει περισσότερους κρατούμενους από κάθε άλλη μετά το 1976.

Το 2018, 25 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στη χώρα, οι 13 στο Τέξας, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (DPIC). Πάνω από 2.700 καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών αναμένουν την εκτέλεσή τους στις ΗΠΑ, με την περίοδο αναμονής να φθάνει κατά μέσον όρο τα δεκαπέντε χρόνια. Στο Τέξας, περίπου τριάντα θανατοποινίτες έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια πίσω από τα σίδερα, σύμφωνα με την Texas Tribune.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο