Δευτέρα, 19 Αυγ.
28oC Αθήνα

Έκθεση Μάλερ: Τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ

Έκθεση Μάλερ: Τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ
photo Reuters

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε θα του είχαν ασκηθεί διώξεις για “παρακώλυση της δικαιοσύνης”.

Αυτό αναφέρει η έκθεση Μάλερ για τον Ντόναλντ Τραμπ ,βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της έρευνάς του, εκτίμησαν περισσότεροι από 400 πρώην εισαγγελείς σε ανοικτή επιστολή τους που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση του ειδικού ανακριτή Μάλερ «παρουσιάζει πολλές ενέργειες που πληρούν τα κριτήρια για να ασκηθεί δίωξη για παρακώλυση της δικαιοσύνης», επισημαίνουν πρώην ομοσπονδιακοί εισαγγελείς για τον πρόεδρο Τραμπ.

Στην περίπτωση που οι ενέργειες που περιγράφονται στην έκθεση Μάλερ δεν ήταν αυτές ενός προέδρου, ο οποίος δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δικαστήριο στη διάρκεια της θητείας του, «θα είχαν ασκηθεί διώξεις για παρακώλυση της δικαιοσύνης», τονίζουν στην επιστολή τους η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Medium.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ύστερα από 22 μήνες ερευνών ο Μάλερ παρέδωσε στις 22 Μαρτίου την πολυαναμενόμενη έκθεσή του. Σε αυτή αναφέρεται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ωστόσο περιγράφονται πολλά περιστατικά στα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος του άσκησε πιέσεις στη διάρκεια της έρευνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις