Site icon NewsIT

Εκτοξευτής πυραύλων της SpaceX παίρνει φωτιά κατά την προσγείωση

28.08.2024 | 14:51
Εκτοξευτής πυραύλων της SpaceX παίρνει φωτιά κατά την προσγείωση

Βίντεο δείχνει έναν εκτοξευτή πυραύλων της SpaceX να ανατρέπεται τυλιγμένος στις φλόγες καθώς επιστρέφει στη Γη, σηματοδοτώντας την πρώτη αποτυχία προσγείωσης από το 2021.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος της SpaceX είχε πραγματοποιήσει 23 εκτοξεύσεις. Το περιστατικό σηματοδοτεί το τέλος μιας σειράς επιτυχημένων προσγειώσεων για την εμπορική διαστημική εταιρεία που αριθμούσε πάνω από 200. 

Ο πύραυλος έπρεπε να προσγειωθεί στην πλατφόρμα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά η προσγείωση δεν ήταν επιτυχής.

Η SpaceX δήλωσε: «Μετά από μια επιτυχημένη άνοδο, ο πρώτος πύραυλος Falcon 9 ανατράπηκε μετά την προσγείωση στην πλωτή πλατφόρμα A Shortfall of Gravitas. Οι ομάδες αξιολογούν τα δεδομένα πτήσης και την κατάσταση του πυραύλου. Αυτή ήταν η 23η εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου».

Οι μηχανικοί της SpaceX εμφανίζονταν σίγουροι για μια εκτόξευση νωριτερα αυτή την εβδομάδα, μιλώντας για μία διαδικασία ρουτίνας. 

Αλλά αυτή η αυτοπεποίθηση κυριολεκτικά τινάχτηκε στον αέρα σήμερα το πρωί (28.08.2024) αφού ένας εκτοξευτής πυραύλων Falcon 9 της SpaceX εξερράγη δραματικά λίγο μετά την προσγείωση.

 

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που ο εκτοξευτήρας ξαφνικά αναποδογύρισε και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το livestream της SpaceX κατέγραψε τη στιγμή που ο εκτοξευτής προσγειώθηκε σε drone πριν ανατραπεί σχεδόν αμέσως, τυλιγμένος στις φλόγες.

Πληροφορίες από Dailymail

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version