Κόσμος

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μισούρι – Η αστυνομία πυροβολεί στο ψαχνό

Ένας άντρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις του Μισούρι την Τέταρτη κοντά στην τοποθεσία όπου σημειώθηκαν οι βίαιες διαδηλώσεις μετά το θανάσιμο τραυματισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο ενός άοπλου αφρο-αμερικανού εφήβου.

  Τα πυρά που τραυμάτισαν τον άντρα έπεσαν αφότου η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή μετά από αναφορές ότι αρκετοί αφρο-αμερικανοί άνδρες με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες βρίσκονταν και πάλι στο χώρο όπου είχαν εξελιχθεί οι βίαιες διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSDK ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους ο οποίος σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το ένοπλο περιστατικό και τον νέο τραυματισμό διαδηλωτή οι οποίος σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KSDK είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το προάστιο όπου τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά ο διαδηλωτής ήταν πεδίο τεταμένων συγκρούσεων μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο. Οι βιαιότητες ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μετά την πορεία και την αγρυπνία στη μνήμη του δολοφονηθέντος αφρο-αμερικανού. Τριάντα-δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 καταστήματα λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ταραχών.

Η αστυνομία έχει αποδεχτεί αυτό πού αυτόπτες μάρτυρες είπαν από την αρχή ότι ο Μπράουν ήταν άοπλος αλλά οι συνθήκες θανάτου του νεαρού αφρο-αμερικανού έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε αφότου μαζί με έναν ακόμη άτομο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Μάρτυρες είπαν όμως ότι ο Μπράουν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε πολλές φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάος και πάλι στο Μισούρι μετά την δολοφονία εφήβου από αστυνομικούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3
Έκθεση – βόμβα για την αεροπορική τραγωδία στην Ουάσινγκτον: Η πιλότος του ελικοπτέρου αγνόησε εντολές πριν τη σύγκρουση με το αεροπλάνο της American Airlines
Άγνωστο γιατί η σμηναγός Rebecca Lobach δεν συμμορφώθηκε με τις κρίσιμες οδηγίες αλλαγής πορείας δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση - Ο ρόλος του συγκυβερνήτη της Andrew Loyd Eaves
Credit: mpi34
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φρικτό γεγονός» την αυτοκτονία της Βιρτζίνια Τζούφρι – Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας
«Πρώτα είχε τροχαίο, τώρα λένε ότι αυτοκτόνησε; Μοιάζει σαν κάποιος να ήθελε να τη δει νεκρή» - Μυστήριο με τον θάνατο της Τζούφρι - Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη τραγωδίες θυμάτων του Επστάιν
Ντόναλντ Τραμπ