Site icon NewsIT

Ελεύθερη ξανά η 27χρονη Σουδανή

26.06.2014 | 19:27
Ελεύθερη ξανά η 27χρονη Σουδανή

Ελεύθερη αφέθηκε ξανά η 27χρονη Σουδανή η οποία είχε τεθεί υπό κράτηση επειδή προσπάθησε με την οικογένειά της να φύγει για τις ΗΠΑ.

Η 27χρονη Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ συνελήφθη στο Χαρτούμ την Τρίτη, μαζί με την οικογένειά της κι ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Associated Press.

Η υπόθεσή της 27χρονης αυτής γυναίκας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη Δύση και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η 27χρονη κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να φύγει από τη χώρα με πλαστά έγγραφα. Η νεαρή γυναίκα παρουσίασε στις αρχές τα έκτακτα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε εκδώσει η πρεσβεία του Νότιου Σουδάν στη χώρα και τη βίζα που έχει λάβει από την αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.

Η γυναίκα κόρη μουσουλμάνου αλλά χριστιανή η ίδια όπως και ο σύζυγός της, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σουδάν σε θάνατο δι’ απαγχονισμού στις 15 Μαΐου με βάση τον ισλαμικό νόμο που εφαρμόζεται στη χώρα και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.

Η γυναίκα, μητέρα ενός αγοριού 20 μηνών που βρισκόταν στη φυλακή μαζί της, καταδικάστηκε επίσης σε 100 μαστιγώσεις για «μοιχεία». Βάσει της σαρίας μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να παντρευτεί μη μουσουλμάνο και κάθε γάμος τέτοιου είδους θεωρείται μοιχεία.

Η Ισάγκ ήταν έγκυος όταν καταδικάστηκε και γέννησε στη φυλακή ένα κοριτσάκι δώδεκα ημέρες αφού καταδικάστηκε σε θάνατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το κελί που μοιραζόταν με άλλες γυναίκες σε μια κλινική της φυλακής.
Ο σύζυγος της Ισάγκ, ο Ντάνιελ Ουάνι, είναι αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν.

Διαβάστε

Σουδάν: Συνέλαβαν ξανά τη χριστιανή, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα

Ελεύθερη η 27χρονη στο Σουδάν που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έγινε χριστιανή

Ό,τι να ‘ναι! Αλλάζουν πάλι το σημείο των ερευνών για το χαμένο Boeing – “Ήταν στον αυτόματο πιλότο” υποστηρίζουν τώρα

Το Golum ζει στο Πεκίνο! (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version