Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

“Ελευθερώστε τη Μαρία Μπούτινα” – Το post της Μαρίας Ζαχάροβα κατά των ΗΠΑ

“Ελευθερώστε τη Μαρία Μπούτινα” – Το post της Μαρίας Ζαχάροβα κατά των ΗΠΑ

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για θράσος. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η ανάρτηση από τη Μαρία Ζαχάροβα, την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την Μαρία Μπούτινα, τη Ρωσίδα που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ.

Η νέα “Άννα Τσάπμαν”, η Μαρία Μπούτινα κρατείται στις ΗΠΑ κατηγορούμενη ως κατάσκοπος της Ρωσίας. Και η κράτησή της προσθέτει ακόμη ένα “αγκάθι” στις σχέσεις των δυο χωρών. Όπως και οι αναρτήσεις από τη Μαρία Ζαχάροβα, την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Μπούτινα συνελήφθη στις ΗΠΑ λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο Ελσίνκι. Φέρεται να προσέφερε σεξ και χρήματα σε Αμερικανούς μόνο προκειμένου να εκμαιεύσει σημαντικές πληροφορίες για λογαριασμό της Ρωσίας.

Την περασμένη Τετάρτη, τη Μπούτινα οδηγήθηκε στο δικαστήριο και αποφασίστηκε η προσωρινή της κράτηση. Η υπόθεση δεν προκαλεί μόνο τριγμούς στις ήδη ταραγμένες αμερικανο-ρωσικές σχέσεις αλλά κάνει και τους… Americans (σ.σ. τηλεοπτική σειρά για τη δράση Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ) να ζηλεύουν…

Η Μαρία Ζαχάροβα στηρίζει… Μαρία Μπούτινα

Και κάπου εδώ έρχονται οι αναρτήσεις από την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Η Μαρία Ζαχάροβα είναι το πρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ και στενή συνεργάτης του Σεργκέι Λαβρόβ.

Έκανε λοιπόν δυο αναρτήσεις που μάλλον προκαλούν. Όχι μόνο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αλλά και στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο twitter. Μια ένδειξη πως η «απαίτηση» να αφεθεί ελεύθερη η Μαρία Μπούτινα δεν είναι μόνο προσωπική της άποψη αλλά επίσημη θέση της Μόσχας.

Το θέμα είναι πως το έκανε και τι ακριβώς έγραψε. Στον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού ΥΠΕΞ στο twitter, έβαλε φωτογραφία προφίλ τη Μπούτινα με το hashtag FreeMariaButina.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1020043812025110528

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε ένα βήμα πιο πέρα.

Επανάλαβε το ίδιο hashtag και σχολίασε με βιτριολικό τρόπο: «Όλη η δημοκρατία τους σε ένα hashtag»… Είπε… Σαν να έχει ξεχάσει τα όσα κατηγορείται πως κάνει η Ρωσία. Την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις καταγγελίες για δολοφονίες δημοσιογράφων κι άλλα τέτοια… δημοκρατικά.

«Τι έγινε; Θέλετε την κατάσκοπό σας πίσω»

Φυσικά, η ανάρτηση της Ζαχάροβα στον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έμεινε ασχολίαστη από πολλούς Αμερικανούς. Τα tweets που ακολούθησαν την ανάρτησή της είναι χαρακτηριστικά…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις