Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Έλον Μασκ: Οι παραγωγοί του «Blade Runner 2049» τον μήνυσαν για κλοπή μέσω ΑΙ

Tesla/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY NO RESALES. NO ARCHIVES
Tesla/Handout via REUTERS

Οι παραγωγοί της ταινίας «Blade Runner 2049» μήνυσαν την Tesla και τον Έλον Μασκ. Ο λόγος είναι ότι, όπως ισχυρίζονται, χρησιμοποίησαν εικόνες από την ταινία χωρίς την άδεια τους για το νέο robotaxi της Tesla.

Η χολιγουντιανή εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Blade Runner 2049» Alcon Entertainment, που είχε αναλάβει την παραγωγή της ταινίας «Blade Runner 2049», μήνυσε την Telsa, τον Έλον Μασκ αλλά και την Warner Bros Discovery, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποίησαν παράνομα αποσπάσματα της ταινίας για να προωθήσουν το νέο robotaxi της Tesla.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή που κατέθεσε η Alcon Entertainment αναφέρεται τόσο στην Tesla όσο και στην Warner Bros  – συμπαραγωγό του «Blade Runner 2049» – , σημειώνοντας πως η εταιρεία απέρριψε το αίτημα του Μασκ να συμπεριλάβει εικόνες της ταινίας σε διαφημιστική εκδήλωση προώθησης του robotaxi στις 10 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με την Alcon, ο Μασκ ναι μεν δεν χρησιμοποίησε αυτούσιες σκηνές της ταινίας, αλλά μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) παρουσίασε εικόνες που είχαν ευθεία αναφορά στο «Blade Runner 2049», καθώς και στον πρωταγωνιστή του φιλμ, Ράιαν Γκόσλινγκ.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης πως το εν λόγω συμβάν προσομοιάζει με την περίπτωση της OpenAI η οποία είχε κατηγορηθεί πως αντέγραψε τη φωνή της διάσημης ηθοποιού Σκάρλετ Γιόχανσον.

Ο Έλον Μασκ έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην ταινία, αφήνοντας κάποια στιγμή να εννοηθεί ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Cybertruck της Tesla.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις