Site icon NewsIT

Έλον Μασκ: Στο στόχαστρο της Secret Service μετά την ανάρτηση περί απόπειρας δολοφονίας Χάρις και Μπάιντεν

17.09.2024 | 10:40
Έλον Μασκ: Στο στόχαστρο της Secret Service μετά την ανάρτηση περί απόπειρας δολοφονίας Χάρις και Μπάιντεν

Tennis - U.S. Open - Flushing Meadows, New York, United States - September 8, 2024 Elon Musk is seen during the final match between Italy's Jannik Sinner and Taylor Fritz of the U.S. REUTERS/Mike Segar

Στο μικροσκόπιο της Secret Service βρίσκεται πλέον ο Έλον Μασκ μετά την ανάρτησή του για τη νέα απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και τις αναφορές στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις. 

Ο Έλον Μασκ, στον οποίο ανήκει η πλατφόρμα, έκανε την ανάρτηση αυτή αφού ένας άνδρας φέρεται να αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ που του ανήκει στη Φλόριντα. Ο άνδρας αυτός έχει συλληφθεί, ενώ αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος, ένθερμος υποστηρικτής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, έγραψε την Κυριακή: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν/ τη Χάρις», προσθέτοντας στο τέλος της ανάρτησης ένα emoji με ανασηκωμένο φρύδι.

Πολύ γρήγορα ο Μασκ – που έχει σχεδόν 200 εκατ. ακόλουθους στο Χ – δέχθηκε επικρίσεις για την ανάρτηση αυτή, με πολλούς να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο το σχόλιό του να υποκινήσει σε βία εναντίον του Αμερικανού προέδρου και της αντιπροέδρου.

Ο Μασκ έχει στο μεταξύ διαγράψει την ανάρτηση, αλλά η Secret Service – αρμόδια για την προστασία του νυν προέδρου όπως και των πρώην προέδρων, των αντιπροέδρων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων – επεσήμανε ότι την έχει λάβει υπόψη της.

«Η Secret Service είναι ενήμερη για την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έκανε ο Έλον Μασκ όμως, κατά τη συνήθη πρακτική, δεν σχολιάζει ζητήματα που άπτονται των πληροφοριών» που συγκεντρώνει, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Reuters.

«Ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι η Secret Service ερευνά όλες τις απειλές που αφορούν τα πρόσωπα τα οποία προστατεύει», πρόσθεσε.

Ο Μασκ σε επόμενες αναρτήσεις του άφησε να εννοηθεί ότι έκανε πλάκα

«Λοιπόν, ένα μάθημα που πήρα είναι ότι επειδή λέω κάτι σε μια ομάδα ανθρώπων και αυτοί γελούν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι τόσο αστείο αν αναρτηθεί στο Χ», έγραψε. «Τελικά φαίνεται ότι τα αστεία είναι ΠΟΛΥ λιγότερο διασκεδαστικά αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το περικείμενο και όταν αποδίδονται μόνο ως απλό κείμενο».

Ο Λευκός Οίκος έχει επικρίνει την ανάρτηση του Μασκ.

«Η βία θα πρέπει μόνο να καταδικάζεται, ποτέ να ενθαρρύνεται ή να γίνεται αντικείμενο αστείων. Αυτή η ρητορική είναι ανεύθυνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς χθες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version