Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Έλον Μασκ: Θα καταστρέψω τον ιό της woke κουλτούρας, «σκότωσε» τον γιο μου κι έγινε τρανς

Έλον Μασκ: Θα καταστρέψω τον ιό της woke κουλτούρας, «σκότωσε» τον γιο μου κι έγινε τρανς
Reuters

Πυρ και μανία έγινε ο Έλον Μασκ που δήλωσε ότι ξεγελάστηκε από τον «ιό της woke κουλτούρας» και επέτρεψε σε έναν από τους γιους του να γίνει τρανσέξουαλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ, υποστηρίζει ότι τον εξαπάτησαν για να δώσει τη συγκατάθεσή του ώστε να πάρει το παιδί του αναστολείς της εφηβείας και να γίνει τρανσέξουαλ.

«Ουσιαστικά με εξαπάτησαν να υπογράψω έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ξαβιέ», είπε, χρησιμοποιώντας το προηγούμενο όνομα του παιδιού του. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, «αυτό έγινε πριν καταλάβει τι συνέβαινε και εν μέσω COVID, οπότε υπήρχε μεγάλη σύγχυση. Και μου είπαν ότι ο Ξαβιέ μπορεί να αυτοκτονήσει».

Η 20χρονη Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, δεν θέλει καμία σχέση με τον πατέρα της ενώ και στο παρελθόν είχαν και πολιτικές διαφωνίες, με τον Έλον Μασκ να την έχει αποκαλέσει «κομμουνίστρια» που πιστεύει ότι «όποιος είναι πλούσιος είναι και κακός».

Ο Έλον Μασκ ωστόσο το πήγε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι αυτό που συνέβη στον ίδιο και την οικογένειά του ήταν «κακό».

Ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος και πατέρας 12 παιδιών τα τελευταία 22 χρόνια και έχει μιλήσει δημοσίως για την άποψή του ότι ο κόσμος είναι υποπληθυσμιακά μεγάλος.

Τα παιδιά του τα απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καναδή συγγραφέα Justine Wilson, τη μουσικό Grimes και την υπάλληλό του, Shivon Zilis. Το μικρότερο παιδί του, με τον Zilis, γεννήθηκε το 2024.

Ο Jordan Peterson, που πήρε την συνέντευξη από τον Έλον Μασκ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος προκαλούν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στις τρανς. 

«Είναι απίστευτα κακό και συμφωνώ μαζί σας ότι οι άνθρωποι που το προωθούν αυτό θα πρέπει να πάνε φυλακή», του απάντησε ο ιδρυτής της Tesla.

«Με ξεγέλασαν για να το κάνω. Δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα αποστείρωσης», είπε ο Έλον Μασκ.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ουσιαστικά έχασε τον γιο του. Στις ΗΠΑ, οι τρανσέξουαλ χρησιμοποιούν τον όρο deadnaming όταν οι άλλοι τους αποκαλούν με το όνομα που είχαν πριν αρχίσουν τη φυλομετάβαση.

«Ο γιος μου ο Ξαβιέ είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό ορκίστηκε «να καταστρέψει τον ιό της woke κουλτούρας και σημειώνουμε κάποια πρόοδο».

Η αλλαγή φύλου και η απομάκρυνση από τον πατέρα της 

Η 20χρονη σήμερα Βίβιαν Τζένα Γουίλσον άλλαξε νομικά το φύλο της και το όνομά της από Ξαβιέ σε Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, το 2022.

Σε δικαστικές καταθέσεις ανακοίνωσε ότι «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται» με τον Έλον Μασκ «με οποιονδήποτε τρόπο», ενώ μηνύματα δείχνουν ότι προσπάθησε να κρύψει την πραγματική ταυτότητα φύλου από τον πατέρα της για αρκετά χρόνια.

Η αίτηση κατατέθηκε τρεις ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά της, αν και τα δικαστικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν την επόμενη της Ημέρας του Πατέρα.

Σε αντίθεση με τον πατέρα της, η μητέρα της ήταν υποστηρικτική με την κόρη της. 

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις