Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ελβετία: Αγνοούνται τρία άτομα μετά από πλημμύρες στα νοτιοανατολικά της χώρας – «Ξεχείλισαν» τα ποτάμια

Ελβετία: Αγνοούνται τρία άτομα μετά από πλημμύρες στα νοτιοανατολικά της χώρας – «Ξεχείλισαν» τα ποτάμια

Η αστυνομία στο καντόνι Γκριζόν της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα (22.06.2024) πως τρεις άνθρωποι αγνοούνται λόγω πλημμυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα που είχε επίσης δηλωθεί αγνοούμενη, «βρέθηκε ζωντανή» και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η γυναίκα ήταν το τέταρτο άτομο που είχε δηλωθεί αγνοούμενο στην Ελβετία από τις πλημμύρες που έπληξαν το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Καταιγίδες και πολύ έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κοιλάδα Μεσολτσίνα, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού.

«Τα ποτάμια υπερχείλισαν. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και έπρεπε να αποκλειστούν», εξήγησε η αστυνομία.

Αρκετές δεκάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν επίσης από τα σπίτια τους σε αυτή την περιοχή καθώς και στη γειτονική κοιλάδα Καλάνκα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Ελβετίας τις τελευταίες ημέρες. Η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους αποκόπηκε και διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο του Ζερμάτ, στο καντόνι του Βαλέ, είναι αποκομμένο από τον κόσμο από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω κινδύνου πλημμύρας, που οδήγησε στη διακοπή των σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις