Site icon NewsIT

Ελβετία: Ξεσπά φίλη του μοντέλου που πολτοποιήθηκε από τον σύζυγό της – «Ήθελε να την εξαφανίσει, σαν να μην υπήρξε ποτέ»

17.09.2024 | 15:46
Ελβετία: Ξεσπά φίλη του μοντέλου που πολτοποιήθηκε από τον σύζυγό της – «Ήθελε να την εξαφανίσει, σαν να μην υπήρξε ποτέ»

«Ένας ψυχοπαθής που ήθελε η γυναίκα του να μην είχε υπάρξει ποτέ», έτσι περιγράφει τον σύζυγό και δολοφόνο του μοντέλου και φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Ελβετία Kristina Joksimovic, στενή φίλη της.

Μετά την είδηση ότι ο πατέρας της φιναλίστ Μις Ελβετία βρήκε το κεφάλι της κόρης του σε σακούλα σκουπιδιών στο πλυσταριό του σπιτιού της, στενή φίλης της 38χρονης σπάει τη σιωπή της και μιλάει για την γνωριμία του ζευγαριού και την φίλη της που στραγγαλίστηκε, αποκεφαλίστηκε, διαμελίστηκε και πολτοποιήθηκε από τον σύζυγό της.

Ο 41χρονος Marc Rieben έδινε την εντύπωση του τέλειου πατέρα και συζύγου. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια, είχε καλή δουλειά, μεγάλο σπίτι και ήταν εθελοντης σε ομάδα προσκόπων.

Αλλά πίσω από κλειστές πόρτες, ήταν ένας «ψυχρός ψυχοπαθής» που κατέληξε να στραγγαλίσει μέχρι θανάτου την πρώην σύζυγό του.

Η φρικαλεότητα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς συνέχισε να διαμελίζει και να αποκεφαλίζει τη γυναίκα που ισχυριζόταν ότι αγαπούσε πριν πολτοποιήσει μέρη του σώματός της σε ένα μπλέντερ και αφαιρέσει τη μήτρα της.

Η γνωριμία που εξελίχθηκε σε εφιάλτης 

Ο 41χρονος συνάντησε το πρώην μοντέλο Kristina Joksimovic στη δουλειά και την παντρεύτηκε γρήγορα τον Αύγουστο του 2017, προτού το ζευγάρι αποκτήσει δύο κόρες το 2020 και το 2021.

«Ήταν πραγματικά ερωτευμένη στην αρχή, αλλά εξεπλάγην λίγο όταν έκανε σχέση μαζί του καθώς δεν της ταίριαζε καθόλου. Έδειχνε πραγματικά εσωστρεφής, πολύ επικριτικός και μερικές φορές αρκετά αλαζόνας», είπε αποκλειστικά στο MailOnline μία από τους πιο στενές φίλες της Kristina.

«Η Kristina ήταν παντρεμένη με έναν δολοφόνο και δεν είχε ιδέα. Άφησε αυτόν τον ψυχοπαθή στο σπίτι μόνο του με τα παιδιά. Την υποτιμούσε, με χειρονομίες, με λόγια ακόμα και το ύφος του… ήθελε η Kristina να εξαφανιστεί» λέει στη συνέχεια.

Η φίλη της Kristina, η οποία θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, χαρακτήρισε τον σύμβουλο επιχειρήσεων «ωρολογιακή βόμβα» και μάλιστα φοβάται για τη ζωή της αλλά και των παιδιών του.

«Αν μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο στην Kristina, που αγαπούσε και είναι μητέρα των δύο παιδιών του από μίσος για εκείνη και κόμπλεξ κατωτερότητας, τότε τι θα κάνει σε όσους από εμάς μιλήσαμε στην αστυνομία για τη σχέση τους». 

Ο Marc στις ανακρίσεις έδειχνε «τόσο ψυχρός και δεν έδειχνε να έχει τύψεις».

Η φίλη της Kristina είπε ότι ήταν συντετριμμένη μετά τον θάνατο της φίλης της αλλά τώρα είναι θυμωμένη, ειδικά μετά τις φρικιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα αποκαλύφθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Και πρόσθεσε: «Η Kristina μού έλεγε συχνά ότι η σχέση τους, ειδικά από τότε που γεννήθηκαν τα παιδιά τους, πήγαινε άσχημα. Κλείστηκε στον εαυτό του και δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει. Προσπάθησε να του μιλήσει και να σώσει τη σχέση. Πήγαιναν σε σύμβουλο γάμου, όπου εκείνος πάντα έφευγε ή αρνιόταν να παρευρεθεί. Δεν ήξερε πραγματικά τι να κάνει καθώς τα πράγματα χειροτέρευαν». 

Και συνέχισε: «Μου είπε ότι κάποτε έπρεπε να καλέσει την αστυνομία, αλλά δεν μου έλεγε λεπτομέρειες γι’ αυτό, μόνο ότι ήταν βίαιος και την απειλούσε ότι αν καλούσε την αστυνομία, θα το γύριζε εναντίον της και θα έβλεπε τι θα της συνέβαινε τότε».

Τα έγγραφα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποκάλυψαν ότι η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του ζευγαριού στις 14 Ιουλίου 2023, με φωτογραφίες από το περιστατικό να δείχνουν σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της Kristina.

Πριν από το θάνατό της, η Kristina είχε αποφασίσει ότι ήθελε να χωρίσει με τον Marc – με την φίλη της να την προειδοποιεί ότι «έπρεπε να είναι προσεκτική», καθώς «η οικογένειά του έχει μεγάλη επιρροή».

«Αλλά εμείς, οι φίλοι της, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Μπροστά μας δεν ήταν ποτέ βίαιος. Ήταν λεκτικά ασεβής απέναντί της, αλλά ποτέ δεν έκανε κάτι σωματικό. Μας είπε ότι άρχισε να πίνει και να καταναλώνει ναρκωτικά και τον έπιασε να καπνίζει χόρτο σε μια αποθήκη στο υπόγειό τους δύο φορές. Είπε ότι ήθελε να τον εγκαταλείψει και συμβουλέυτηκε δικηγόρο για το τι θα έπρεπε να κάνει».

Η φίλη της ισχυρίζεται ότι ο Marc πάντα προσπαθούσε να βγάλει την Kristina από το σπίτι για να μπορέσει να μείνει μόνος με τα παιδιά και τελικά τη σκότωσε.

«Ήθελε να την εξαφανίσει, σαν να μην υπήρχε ποτέ. Με αυτα τα χημικά θέλησε να την διασκορπίσει στον αέρα και μετά να προσποιηθεί ότι απλά έφυγε γιατί όλο αυτό ήταν πολύ για εκείνη. Ήθελε πραγματικά να είναι με τις κόρες της, αλλά δεν την άφησε».

Η κοπέλα λέει ότι τόσο εκείνη όσο και άλλες φίλες της θα κατηγορούν πάντα τους εαυτούς τους που δεν έκαναν κάτι να την βοηθήσουν.

Η έκθεση της νεκροψίας έδειξε ότι το 38χρονο πρώην μοντέλο, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό Μις Ελβετία το 2007, αποκεφαλίστηκε όταν ο σύζυγός της διαμέλισε το σώμα της με πριόνι, μαχαίρι και ένα ψαλίδι κήπου.

Επίσης, «αφαίρεσε προσεκτικά» τη μήτρα της, που ήταν το μόνο όργανο που κόπηκε από τον κορμό της, και αυτός ο «σκόπιμος ακρωτηριασμός ή τελετουργική υποβάθμιση του σώματος» πιστεύεται ότι δείχνει ότι ο Marc έχει ψυχική διαταραχή», σύμφωνα με το δικαστήριο.

«Μισεί καθετί θηλυκό», πρόσθεσε η φίλη της Kristina για τον Marc που έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει τη μήτρα της.

Τεμάχιζε το σώμα της κι έβλεπε βίντεο στο Youtube

Ενώ τεμάχιζε το σώμα, έβλεπε βίντεο YouTube στο τηλέφωνό του, είπαν οι ερευνητές.
«Δεν με εκπλήσσει που έβλεπε βίντεο στο YouTube ενώ [την διέλυε], καθώς ακόμη και στα πάρτι γενεθλίων των παιδιών είχε πάντα τα ακουστικά του στα αυτιά του και άκουγε κάτι», είπε η φίλη της Kristina στην MailOnline.

Τα λείψανα της Kristina ανακαλύφθηκαν από τον πατέρα της άτυχης κοπέλας στις 13 Φεβρουαρίου, με έναν οικογενειακό φίλο να λέει στο MailOnline ότι βρήκε μια μαύρη τσάντα όπου προεξείχαν ξανθά μαλλιά στο πλυσταριό του σπιτιού στον «χρυσό λόφο» του Binningen, κοντά στη Βασιλεία. Δίπλα έπαιζαν τα εγγόνια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ήταν στο σπίτι για αρκετές ώρες μαζί με τις δύο εγγονές του και μάλιστα δείπνησε με τον Marc, ο οποίος προσποιούνταν, όλες αυτές τις ώρες, ότι δεν ήξερε πού είναι η σύζυγός του.

Έντρομος, έτρεξε έξω από το γκαράζ και φώναξε σε έναν περαστικό να καλέσει την αστυνομία, πριν επιστρέψει στο σπίτι για να αντιμετωπίσει τον γαμπρό του.

Ο Marc, που πιθανώς δεν περίμενε να αποκαλυφθούν όλα τόσο γρήγορα, έδειξε πλήρη αδιαφορία και κανένα συναίσθημα. Όταν η αστυνομία έφτασε και τον συνέλαβε, αυτός απάντησε ψυχρά στη μητέρα της Kristina λέγοντας: «Είπες ότι θα έμενες για λίγο».

Η οικογένεια της Kristina είναι συντετριμμένη από την τραγωδία. Ο πατέρας της προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αλλά δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Η μητέρα της είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση και βλέπει καθημερινά έναν ψυχίατρο για να αντιμετωπίσει τον πόνο της.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version