Δευτέρα, 21 Οκτ.
19oC Αθήνα

Εμμονικός με το Breaking Bad σκότωσε τον κολλητό του – Τον πυροβόλησε στο κεφάλι

Εμμονικός με το Breaking Bad σκότωσε τον κολλητό του – Τον πυροβόλησε στο κεφάλι

Πανικός επικράτησε στο γυμνάσιο Freeman στην Ουάσιγκτον. Ο 15χρονος Caleb Sharpe άνοιξε πυρ και σκότωσε τον κολλητό του.

Ο μαθητής που σκότωσε τον καλύτερό του φίλο, πυροβολώντας τον στον κεφάλι, και τραυμάτισε 3 ακόμα συμμαθήτριές του είχε εμμονή με το Breaking Bad. Στο κανάλι του στο YouTube ανέβαζε παράξενα βίντεο και αναρτούσε βίαια μηνύματα στα social media.

Την Τετάρτη μπήκε οπλισμένος στο γυμνάσιο Freeman, στο Rockford, και άρχισε να πυροβολεί. Ο καλύτερός του φίλος Sam Strahan πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση πριν ξεκινήσει.

Άρχισε τότε να πυροβολεί αδιακρίτως και τραυμάτισε τρεις συμμαθήτριές του καθώς έτρεχαν στους διαδρόμους ουρλιάζοντας. Μέλος του προσωπικού κατάφερε με ηρωικό τρόπο να τον σταματήσει. Οι μαθητές είπαν ότι ο δεύτερος όροφος του σχολείου, δίπλα στα εργαστήρια βιολογίας, είχε γεμίσει αίματα.

Πανικός στο σχολείο

Οι τρομαγμένοι μαθητές κρύβονταν κάτω από τα γραφεία στις αίθουσες διδασκαλίας . Ο Michael Harper δήλωσε ότι ο δράστης είχε αναφέρει στην αρχή της σχολικής χρονιάς πως θα έκανε “κάτι ηλίθιο” και είτε θα πέθαινε είτε θα πήγαινε φυλακή.

Ανέφερε ότι είχε πολλούς φίλους και δεν ήταν θύμα εκφοβισμού. Τον χαρακτήρισε ωραίο, αστείο και παράξενο, σημειώνοντας πως ήταν μεγάλος θαυμαστής του Breaking Bad. Επισήμανε ακόμα ότι είχε εμμονή με άλλες επιθέσεις σε σχολεία.

Ένα μήνα πριν την επίθεση ο Sharpe είχε ανεβάσει ένα περίεργο βίντεο να πυροβολεί με όπλο – παιχνίδι. Είχε προσθέσει ηχητικά εφέ και γραφικά για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό το βίντεο. Οι τρεις συμμαθήτριές του που πυροβόλησε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις