Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Επιμένει η Γερμανία στη χορήγηση μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) στη Γερμανία εμμένει στη σύστασή της να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολογεί με βάση την ιδέα της δημόσιας υγείας, δηλαδή, με βάση το ερώτημα τι είναι ωφέλιμο για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Γερμανία η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Η Γερμανία δεν εξαρτάται τόσο από το εμβόλιο της Astrazeneca. Μπορούμε να αναβάλουμε τα (συγκεκριμένα) εμβόλια και να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της του Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Τόμας Μέρτενς σήμερα Πέμπτη στο δεύτερο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Η Stiko συνιστά στους νεότερους ανθρώπους που έχουν ήδη κάνει έναν πρώτο εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca να κάνουν τον δεύτερο εμβολιασμό με το εμβόλιο της Biontech ή της Moderna. Πολλοί πιστεύουν ότι τότε τα δύο εμβόλια θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στον οργανισμό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως, το πραγματικό εμβόλιο εξαφανίζεται γρήγορα από το σώμα. Αυτό που απομένει είναι η ανοσία», εξήγησε ο Mέρτενς.

Όσον αφορά στην ιδέα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και προέδρου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ να παραγγείλει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για το κρατίδιό του, ο Mέρτενς είπε: «Καταρχάς, είναι καλό να εξασφαλίζονται εμβόλια, αλλά μια μονομερής βαυαρική προσπάθεια δεν με πείθει. Δεν γνωρίζω τι στοιχεία για το εμβόλιο Sputnik V έχει η EMA. Ο ίδιος γνωρίζω μόνο τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο ειδικό περιοδικό “Lancet”. Φαίνονται πολύ καλά. Εάν το Sputnik V ελεγχθεί και εγκριθεί στην Ευρώπη, δεν θα είχα καμία αντίρρηση για το εμβόλιο αυτό», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ