Η Βρετανία, μια χώρα που είναι η χώρα που «γεννήθηκε» το εμβόλιο της AstraZeneca και με αυτό έχει εμβολιάσει εκατομμύρια πολίτες της προειδοποίησε σήμερα ότι το «πάγωμα» της χρήσης του από πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα οδηγήσει σε πολλούς θανάτους από κορονοϊό.
Βρετανοί επιστήμονες μίλησαν για τεράστιο ρίσκο το οποίο αναλαμβάνουν χώρες όπως η Γερμανία που εμφανίζονται επιφυλακτικές απέναντι στο συγκεκριμένο εμβόλιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την ΕΕ να ζει το τρίτο κύμα της πανδημίας και με τους εμβολιασμούς να είναι σε εξέλιξη παντού ο Δρ Πίτερ Ίνγκλις, πρώην Πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Φαρμάκων είπε: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων προκλήθηκαν από τους εμβολιασμούς, μόνο κάποιοι επιμένουν να συνδέουν τα περιστατικά με ανθρώπους που είχαν ήδη πρόβλημα».
Click4More Μυστήριο με το θάνατο 63χρονης μετά το εμβόλιο: Περιμένουν τη νεκροτομή
Και συνέχισε: «Σήμερα, στο μέσον της πανδημίας με τους αριθμούς των κρουσμάτων να ανεβαίνουν είναι τεράστιο ρίσκο να πηγαίνεις πίσω τους εμβολιασμούς».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Προειδοποίησε: «Οι αποφάσεις για πάγωμα μπορεί να είναι προληπτικές αλλά αν οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται και με το συγκεκριμένο εμβόλιο αυτό είναι ένα πλήγμα και στην πίστη τους στον εμβολιασμό. Κάποιοι από αυτούς που δεν θα εμβολιαστούν θα νοσήσουν με κορονοϊό και κάποιοι από αυτούς θα πεθάνουν. Οι αποφάσεις για πάγωμα των εμβολιασμών θα προκαλέσουν πολλούς θανάτους!»
Η AstraZeneca την ίδια ώρα επιμένει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων που καταγράφονται δεν είναι τόσες πολλές όσο αυτές που συμβαίνουν στον γενικό πληθυσμό και αυτό έχει τονιστεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε ότι παγώνει τους εμβολιαμσούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών, ενώ τόσο η Γαλλία όσο και η Νορβηγία δεν επιτρέπουν τους εμβολιασμούς σε ηλικίες νεότερες από τα 55 έτη. Η Ισπανία, δεν επιτρέπει τους εμβολιασμούς στις ηλικίες κάτω των 65.