Site icon NewsIT

Ένας ήρωας ελληνοαμερικανός στον Λευκό Οίκο!

18.09.2015 | 16:54
Ένας ήρωας ελληνοαμερικανός στον Λευκό Οίκο!

Ο ελληνοαμερικανός Άλεξ Σκαρλάτος είναι ένας από τους δύο στρατιώτες που με αυτοθυσία απέτρεψαν δολοφονική επίθεση μέσα στην υπερταχεία Thalys 9364. Μαζί με τον Σπένσερ Στόουν, και τον φίλο τους Άντονι Σάντλερ, πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Τους υποδέχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δήλωσε ότι είναι αυτού του είδους οι νέοι που τον κάνουν αισιόδοξο για το μέλλον.

“It’s these kinds of young people who make me extraordinarily optimistic and hopeful about our future.” —President Obama…

Posted by The White House on Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το χρονικό της επίθεσης

Οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ, ένα αυτόματο πιστόλι, εννέα γεμιστήρες και ένα μαχαίρι, ο άνδρας άνοιξε πυρ τουλάχιστον μια φορά χθες αργά το απόγευμα μέσα στην υπερταχεία Thalys 9364, λίγο μετά την άφιξη του τρένου στη Γαλλία. Η δράση του άνδρα αυτού σταμάτησε με την παρέμβαση της ομάδας των αμερικανών φίλων που έκαναν διακοπές.
«Ακούστηκε ένας πυροβολισμός και τζάμι που σπάει», είχε πει περιγράφοντας το σκηνικό ο 22χρονος Αλεξ Σκαρλάτος, μέλος της Εθνοφρουράς της πολιτείας Όρεγκον, ο οποίος επέστρεψε πριν από λίγο καιρό από αποστολή στο Αφγανιστάν.
«Είδα έναν άνδρα να μπαίνει στο βαγόνι με ένα Καλάσνικοφ», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

«O Αλεξ είπε στον Σπένσερ (Στόουν, έναν άλλο αμερικανό στρατιώτη της παρέας), “πήγαινε να τον πιάσεις”’», πρόσθεσε ο Κρις Νόρμαν, ένας Βρετανός που ταξίδευε στο ίδιο βαγόνι. «Ο τύπος έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον Σπένσερ. Όμως ο Σπένσερ συγκρατήθηκε και τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν». «Ο Σπένσερ έτρεξε δέκα μέτρα μέχρι να φθάσει τον τύπο. Άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι μέχρι που αυτός κατέρρευσε», είπε ο Σκαρλάτος. Το τρένο σταμάτησε στο Αράς, στη βόρεια Γαλλία, όπου ο ύποπτος συνελήφθη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version