Κόσμος

Ενεργειακή κρίση: Οι χώρες της Βαλτικής θα επταπλασιάσουν την αιολική ενέργεια έως το 2030

Οι χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική Θάλασσα συμφώνησαν να επταπλασιάσουν την υπεράκτια αιολική ικανότητα έως το 2030 με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν σε σύνοδο κορυφής για την ενέργεια στην Κοπεγχάγη.

Οι χώρες της Βαλτικής Θάλασσας συμφώνησαν να επταπλασιάσουν την υπεράκτια αιολική τους ενέργεια έως το 2030, σε 20 γιγαβάτ, για να απεξαρτηθούν από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν που οργάνωσε την συνάντηση στη Κοπεγχάγη στην οποία μετείχαν επίσης η Γερμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία.

“Συμφωνήσαμε να επταπλασιάσουμε την αιολική ενέργεια στη Βαλτική Θάλασσα έως το 2030”, τόνισε η Δανή πρωθυπουργός.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς