Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ενισχύει στρατό και αστυνομία στα σύνορα η Ουγγαρία

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Περισσότερους αστυνομικούς και στρατιώτες στα σύνορά της στέλνει η Ουγγαρία, μια ακόμη χώρα που βάζει “φρένο” σε πρόσφυγες και μετανάστες μετά τη Σλοβακία, Σερβία και την Κροατία. Είμαστε σε κατάσταση κρίσης, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εσωτερικών, που εξήγγειλε την ανέγερση φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία!

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ενισχύει τις δυνάμεις της στα νότια σύνορα της χώρας προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες και να ελαχιστοποιηθεί ο… “κίνδυνος” να περάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός της.

“Η Ουγγαρία θα ενισχύσει την προστασία των συνόρων της και κηρύσσουμε κατάσταση κρίσης λόγω της μετανάστευσης για όλη τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ στους δημοσιογράφους.

Ο Ούγγρος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η Σλοβενία, η Κροατία και η Σερβία έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τον αριθμό των μεταναστών στους οποίους επιτρέπουν να περάσουν από τα σύνορά τους.

Προανήγγειλε επίσης πως η Ουγγαρία κάνει ξεκινήσει προετοιμασίες κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία, ώστε να μπορέσει να ανεγείρει φράκτη, αν χρειαστεί, μέσα σε δέκα ημέρες. Η Ουγγαρία έχει ήδη ανεγείρει φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε