Site icon NewsIT

“Ενισχύουμε την απασχόληση”, λέει ο Σέρβος Υπουργός Οικονομικών

13.05.2014 | 23:29
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στοχευμένη στη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας είναι η δέσμη μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της Σερβίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ντούσαν Βούγιοβιτς.

“Το σχεδιαζόμενο, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, δανειακό πακέτο προορίζεται για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, με συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας”, είπε. “Απώτερος στόχος είναι να τονωθεί η ζήτηση και η οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών”, όπως διευκρίνισε.

“Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα επιφέρουν ένα βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, διάρκειας έξι μηνών έως ενός έτους, ωστόσο τα ουσιαστικά αποτελέσματα θα είναι εμφανή όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων”, σημείωσε ο κ.Βούγιοβιτς.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε χθες ο Σέρβος πρωθυπουργός με εκπροσώπους της κατασκευαστικής βιομηχανίας, ο κ.Βούγιοβιτς είπε ότι “είναι αδύνατο να γίνει λόγος για λύσεις που θα αναζωογονήσουν τον τομέα, καθώς η κατάσταση σε αυτόν δεν έχει αξιολογηθεί καν ακόμη”.

“Η κατασκευή κατοικιών θα μπορούσε να είναι πιο φθηνή στη Σερβία, εάν οι επενδυτές και οι κατασκευαστικές εταιρείες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη γη για να κατασκευάσουν, αντί να είναι υποχρεωμένοι να την αγοράσουν, ενώ οι υποδομές κοινής ωφέλειας θα ήταν λιγότερο ακριβές”, σημείωσε ακόμη.

Σχολιάζοντας την πρόσφατα εγκριθείσα τροποποίηση του νόμου περί ιδιωτικοποιήσεων, που αναστέλλει την απαγόρευση των επιδοτήσεων και τις διαδικασίες πτώχευσης για 153 κρατικές επιχειρήσεις ο κ. Βούγιοβιτς διευκρίνισε ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. “Το πρώτο κύμα αναδιάρθρωσης εταιρειών θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και το δεύτερο θα ακολουθήσει την 1η Οκτωβρίου, ώστε η διαδικασία να μπορέσει να ολοκληρωθεί φέτος”, σημείωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία η Σερβία – “Σεβόμαστε τις χώρες που δεν μας βομβάρδισαν”, λέει ο πρωθυπουργός

“Δεν μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις στη Μόσχα”, δήλωσε ο Σέρβος ΥΠΕΞ

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Αλ. Βούτσιτς

Σερβία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version