Site icon NewsIT

Έντεκα οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

12.04.2013 | 20:37
Έντεκα οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

Ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε σήμερα στην Κίνα από νέο στέλεχος του ιού του της γρίπης των πτηνών, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, που ανεβάζουν σε έντεκα τους θανάτους από τον H7N9.

Το τελευταίο θύμα εντοπίστηκε στο εμπορικό κέντρο της Σαγκάης, όπου δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα”. Συνολικά 40 μολύνσεις από τον ιό έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής — όλες στην ανατολική Κίνα.

Η πηγή της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, αν και βρέθηκαν θετικά δείγματα σε ορισμένα πτηνά σε αγορές πουλερικών οι οποίες παραμένουν στο επίκεντρο των ερευνών από την Κίνα και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Η μόλυνση από το νέο στέλεχος του ιού υπήρξε σοβαρή στους περισσότερους από τους ανθρώπους που προσεβλήθησαν, προκαλώντας φόβους ότι εάν γίνει εύκολα μεταδοτική, θα μπορούσε να προκαλέσει μια θανατηφόρα πανδημία γρίπης. Πάντως ουδεμία ένδειξη υπάρχει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τη νευρικότητα του κοινού σχετικά με τον ιό, οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν δώδεκα πρόσωπα για διάδοση φημών σχετικά με την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 πλέον οι νεκροί στην Κίνα από τη νέα γρίπη των πτηνών

Φτιάχνουν ήδη εμβόλιο για τη νέα μορφή γρίπης

Τέσσερις οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα

Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης των πτηνών

Ο εφιάλτης της γρίπης των πτηνών επέστρεψε! Νέος τύπος ιού με βαριά συμπτώματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version