Κόσμος

Έντι Ράμα: Τον έδιωξαν από πτήση της Lufthansa γιατί δεν φορούσε μάσκα

Ένα άγνωστο περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητα η εφημερίδα Der Spiegel με τον πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Ράμα αναγκάστηκε να κατέβει από πτήση της Lufthansa γιατί αρνιόταν να φορέσει μάσκα.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε την Παρασκευή ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία συνόδευσε τον Αλβανό πρωθυπουργό εκτός αεροσκάφους «μετά από διαμάχη για τη μάσκα», όπου μεταξύ άλλων γράφει πως «ο Έντι Ράμα προκάλεσε σκάνδαλο, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Όταν και ο πιλότος απέτυχε να επιλύσει τη διαμάχη, ήρθε η αστυνομία».

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 στην πτήση Φρανκφούρτη – Ντιτρόιτ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αερομεταφορέα, Κάρστεν Σπορ, τάχθηκε υπέρ της απόφασης του προσωπικού της Lufthansa να απομακρύνει τον Αλβανό πρωθυπουργό από την υπερατλαντική πτήση, αφού «αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει προστατευτική μάσκα στο αεροσκάφος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Έντρι Φούγκα, δεν διέψευσε το συμβάν, αλλά με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι ο Ράμα προκλήθηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου και ότι η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1